Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA SVOJU METODU

Nogometaš Chelseaja više neće klečati prije početka utakmica: Izgubilo je snagu...

Reuters
21.09.2021.
u 10:30

- Odlučio sam to uraditi na način koji jasno pokazuje da sam protiv rasizma i da poštujem svakoga.

Branič Chelseaja Marcos Alonso ove je sezone prestao klečati prije nogometnih utakmica u znak podrške pokretu "Životi crnaca jednako su važni" (BLM), smatrajući da je takav način izražavanja izgubio svoju snagu.

Umjesto toga, Alonso je prije početka utakmice odlučio stajati i pokazivati na oznaku "Nema mjesta rasizmu" na rukavu svog dresa. 

- Poruka klečanjem gubi svoju snagu, pa sam odlučio da ću to uraditi na način koji jasno pokazuje da sam protiv rasizma i da poštujem svakoga - kazao je Alonso.

Nakon povratka nogometa u Engleskoj u lipnju prošle godine igrači su kleknuli uoči utakmice kako bi pokazali podršku pokretu "Životi crnaca jednako su važni", koji je nastao u Americi nakon niza rasističkih incidenata.

Ključne riječi

Komentara 1

IK
Ikonoklast
11:36 21.09.2021.

Napokon netko normalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije