Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIR HORVAT

Noah je lukavi lisac, ali ovaj put ima posla s Hrvatima

Branimir Horvat
Foto: screenshot
1/2
19.11.2018.
u 07:31

- Sad sam i otac tenisača. Moj 17-godišnji sin Roko upravo se probija kroz juniorska natjecanja - kaže Horvat.

Hrvatska muška teniska reprezentacija okupila se u nedjelju u Lilleu na završnim pripremama za finale ovogodišnjega Davisova kupa s Francuskom od 23. do 25. studenoga. Posljednji je iz Londona došao Marin Čilić, ali je jedan trening održan i bez njega, ne gubi se vrijeme jer se što prije treba prilagoditi zemljanoj podlozi na kojoj se igra finale.

- Teren je zbilja dobar. To nije onaj na kojem ćemo igrati meč, ovo je igralište za trening na kojemu ćemo biti do utorka, ali uvjeti su dobri i zadovoljni smo - rekao je naš izbornik Željko Krajan.

>> Pogledajte gostovanje Branimir Horvata na Večernji TV-u

A očekujući finale na stadionu Pierrea Mauroya, Večernji TV ugostio je Branimira Horvata, bivšeg tenisača i reprezentativca u Davisovu kupu, potom trenera, izbornika ženske Fed kup reprezentacije, direktora više turnira... Jesmo li što propustili?

- Sad sam i otac tenisača. Moj 17-godišnji sin Roko upravo se probija kroz juniorska natjecanja - kaže Horvat.

Kojeg se dijela iz te svoje sportske karijere najradije sjećate?

- Pa, igranja, bio sam tad daleko mlađi, ha-ha... Istaknuo bih pobjedu na državnom seniorskom prvenstvu tadašnje Jugoslavije do koje sam došao sa 17 godina te bio i ostao najmlađi državni prvak. Bilo je i lijepih nastupa za reprezentaciju, zajedno sa Živojinovićem i Prpićem bili smo u samom vrhu, treći i četvrti na svijetu u konkurenciji do 18 i 21 godine.

Ovaj vikend očekuje nas finale Davisova kupa, treći u povijesti hrvatske reprezentacije, kakva su vaša očekivanja?

- Mislim da smo blagi favoriti. Nadam se i vjerujem u pobjedu naših, iako je jedno kvaliteta na papiru, a drugo ono što se napravi na terenu. No, okolnosti nam idu naruku. U francuskom sastavu nema Monfilsa i Simona (protiv kojih Čilić i Ćorić imaju 1:13, nap. a.), otkazao je i Gasquet, a u paru imamo više opcija, pa mislim da bismo mogli ponovno osvojiti Davisov kup.

Paralele između izgubljenog finala od Argentine 2016. i ovog finala s Francuzima?

- Tu su još i dvije godine iskustva. I to iskustvo poraza koje nam se, na žalost, dogodilo u Zagrebu i koje nam sad može pomoći. Sad imamo malo veću prednost i zdravog Bornu koji zbog ozljede tada nije mogao igrati. Francuzi, pak, imaju iznimno široku bazu pa i bez te trojice imaju odličnu momčad. Noah je iskusan, osvajao je Davisov kup tri puta, lukav je, njegova osobnost dolazi do izražaja. No, mislim da ćemo mi i ovaj put, kao i u Zadru prije dvije godine, biti uspješniji.

Bili ste direktor challengera Zagreb Open i ATP turnira Zagreb Indoors, ali tih turnira više nema. Kakvi su izgledi da Zagreb ponovno dobije turnir tenisača?

- Mi smo i dalje tu, bavimo se istim poslom, spremni smo organizirati takav turnir. Zasad imamo Istarsku rivijeru, Futurese s kojima smo krenuli prije 25 godina (Istarska rivijera je jedan od najstarijih turnira, sljedeće će godine biti 47. izdanje, nap. a.) i iz kojih su proizišli i današnji umaški turnir, pa zagrebački challenger i ATP turnir. Činjenica je da su teniski turniri prilično skupi, budžeti nisu mali, za naše uvjete to je puno novca. Ali s obzirom na rezultate, s obzirom na to da su iz Zagreba i iskusni Karlović i mladi Ćorić, vjerojatno bi bilo interesa i medija, publike i sponzora. Gradonačelnik Bandić nam je jednom prilikom obećao da će pokušati vratiti turnir u Zagreb, pa ćemo vidjeti što će biti od toga. No, licencija za takav turnir ne može se dobiti preko noći, zainteresirani gradovi čekaju u redu, tako da je realnija mogućnost da krenemo s jednim manjim turnirom, challengerom – zaključio je Horvat, a cijeli razgovor s njim možete gledati u priloženom videu.

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:25 19.11.2018.

Sa Čilićem ne možemo biti favoriti protiv nikoga jer taj može izgubiti od svakoga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije