Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI TRIKOVI

Njemački nogometni savez ima rješenje za Sosu? 'Gleda se na razdoblje nakon Eura'

Prijateljska utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Marko Prpic/PIXSELL
11.05.2021.
u 06:59

Čini se kao da su u DFB-u znali u što se upuštaju.

Njemački nogometni savez (DFB) najveći je na svijetu i samim time ima iznimno jaku pravnu službu, što sugerira da se prije upuštanja u "lov" na Bornu Sosu ipak znalo što i kako. No uvijek ostaje mogućnost da je netko amaterski pogriješio...

- Ne možemo se još očitovati o toj temi - poručili su za Deutsche Welle iz DFB-a pa na taj način donekle prekinuli medijsku šutnju na ovu temu.

I, zanimljivo, dodali jedan zanimljiv detalj. Uputili su na izjavu direktora reprezentacije Olivera Bierhoffa, koji je rekao kako su po pitanju Sose i ocjene njegovih kvaliteta, odnosno načina na koji može pomoći DFB-u "gleda naravno i na razdoblje nakon Europskog prvenstva".

To je izjava koja se može protumačiti tako da je DFB bio itekako svjestan u što se upušta, ali i da se ne računa s ekspresnim rješenjima, a to znači ne prije ovoljetnog Europskog prvenstva. I, jasno, ne želi se komentirati postupak koji je u tijeku.

Prema Fifinim pravilima igrač ne smije imati više od 21 godine u trenutku posljednjeg igranja za reprezentaciju u bilo kojem uzrastu, što Sosa ne zadovoljava jer je igrao za U-21 vrtu u studenome prošle godine, kad je bio 22-godišnjak.

Ali, potrebno je znati i da se pritom radi samo o jednom članku opsežnog pravilnika uvedenog u rujnu 2020. I ta stavka ne brani nogometašu nastup za drugu reprezentaciju, samo mu onemogućava neometan prijelaz u novu.

Dakako, sve te pravne "zavrzlame" rješavaju veliki pravni stručnjaci. A to samo sugerira koliko su jako željeli Sosu, lijevog beka koji u Hrvatskoj, kako smatra, nije dobio adekvatnu priliku.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
07:21 11.05.2021.

U Sosi nema nacionalnog “naboja” i njemu je svejedno dal je Hrvat , Njemac , Čeh .... Takvim ljudima € riješavaju sve nedoumice . Ne razumijem Nijemce kojih po svijetu ima preko 150 mil da traže nogometaše u naciji kojaa broji ukupno manje od 10 mil ljudi .

VE
Ventilator2
08:12 11.05.2021.

Jedva čekam da se sretnu reprezentacije, pa da ih naši namažu ko balavce...

Avatar 🇭🇷Agramer-Hrvatska🇭🇷
🇭🇷Agramer-Hrvatska🇭🇷
08:00 11.05.2021.

sosa je prodana duša,sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije