Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski sraz na maracani

Njemačka preuzela od Bayerna puno jalovosti u igri

Thomas Mueller
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.07.2014.
u 11:45

- Mülleru stalno tražim slabost, a uvijek igra odlično. Benzema još nije konstantan - kaže Kruno Jurčić.

Njemačka ili Francuska? Sudar europskih velikana, no jedan od njih nakon današnje utakmice morat će kući. Kad bi bilo po želji Krunoslava Jurčića, dalje bi išla Francuska.

- Njemačka je još uvijek s puno upitnika, nekako igra teško. Dojam je da je preuzela sindrom Bayerna, puno jalovosti u igri, bez rizika. U veznoj liniji su gotovo svi iz Bayerna, a to nisu igrači koji mogu igrati brzom pas-igrom, brzo mijenjati strane. Sve ono što bi zapravo Guardiola u Bayernu želio, to sada pokušava i Njemačka. A opet, ima čvrstoću, profesionalizam, individualne kvalitete u drugim segmentima od onih koje sam naveo da nisu dobri. I dosad se uvijek izvukla kako treba - kazao je Jurčić o Njemačkoj.

No, puno više zaintrigirala ga je Francuska.

Zabili po četiri gola

- Francuzi su druga priča, donijeli su nešto novo u nogomet. Imaju najbolju veznu liniju, kombinaciju moći i tehničke profinjenosti. Matuidi i Pogba ulaze iz drugog plana, opasni su i u realizaciji. Francuska me ugodno iznenadila jer je donedavno imala problema, na SP je ispraćena ne baš osobito. I bit će zanimljivo. Kad bi bilo po mojim željama, dalje bi išla Francuska.

Brojni su oni koji kao ključne ističu zadnje vezne igrače, u sastavu Francuske Pogbu, a u Elfu Lahma.

- Ne volim kombinacije s Lahmom na mjestu zadnjeg veznog igrača, nisam pobornik toga da se od odličnog bočnog igrača radi solidan zadnji vezni. Ne znam kako će danas igrati, ali ja bih na tome mjestu radije stalno gledao Schweinsteigera. No, Lahm je zahvalan igrač i treneri ga vole, igrač je zadatka. Pogba je moderan igrač koji se sjajno profilirao u Juventusu i u prednosti je u odnosu na Lahma - smatra Jurčić.

Mogli bi odlučujući biti i napadači, Karim Benzema s jedne i Thomas Müller s druge strane.

- Mülleru stalno pokušavam naći neke slabosti, ali me svaki put ugodno iznenadi. Vrlo je opasan, zna se ubaciti, dobro igra glavom, zna puknuti po golu. I konkretniji je od Benzeme koji je još uvijek nekako ćudljiv. Napravio je velike stvari s Realom i reprezentacijom, ali igra promjenljivo. I ne može se reći da će on danas napraviti to i to. Na posljednjoj je utakmici bio neprimjetan, a prije toga odličan, sve ovisi o tome kakav mu je dan - zaključio je Jurčić.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti njih dvojicu. Dosad su odigrali sve četiri utakmice, Nijemac je igrao 22 minute više (382-360), oba su po četiri puta pogodila suparničke mreže.

U međusobnim susretima Francuska je uspješnija, u dosadašnjih 25 susreta ima 11 pobjeda, Njemačka osam, a šest je puta bilo neodlučeno. Francuzi su postigli i puno više pogodaka, 83 u odnosu na 42 gola Nijemaca.

Bolest poharala Nijemce

Problem Nijemaca mogla bi biti bolest, naime, čak sedam njihovih igrača ima zdravstvenih tegoba, uglavnom se radi o prehladama. Među njima su i Müller, Kramer i Hummels.

- Nije ništa tako dramatično iako Müller pokazuje simptome gripe. No, tako se osjećao i prije prošle utakmice, pa je bilo sve u redu. Držim da je problem što stalno mijenjamo klimatske zone, neprestano putujemo, ali na kraju vjerujem da neće biti većih problema, ne bih sad stvarao nekakvu paniku - kazao je njemački izbornik Joachim Löw.

>>Njemačka je favorit protiv nas, rekao sam to još na početku prvenstva

>>Evo koga u polufinalu SP-a vide Prosinečki, Strupar, Čačić, Katalinić...

Komentara 8

BL
bl00ndy
13:01 04.07.2014.

Plaćate li Vi Jurčića za ove "stručne" komentare?

Avatar poljicanin
poljicanin
15:51 04.07.2014.

" Francuzi su postigli i puno više pogodaka, 83 u odnosu na 42 gola Nijemaca"...stvarno?Bilo bi lijepo kada bi jedan kvalificirani novinar VL-a znao ispravno čitati statistiku,i to sve brojeve te ih staviti u pravi red.Ne samo da piše krivo na internetu nego i u današnjem izdanju VL-a.11-6-8,ukupan broj golova 83,Nijemci 42....koliko onda ostaje Francuzima?Dobro,možda novinar nije neki matematičar.Što se tiče Jurčića,da je sposoban imao bi posao u struci....

Avatar franioprvi
franioprvi
14:50 04.07.2014.

Kruno , ovo su za tebe spanjolska sela... Prekini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije