Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆI PROTIVNICI

Nizozemska vapi: Iz Brazila donesite medalju! Socceroosi igraju sa čak sedam Hrvata...

Sneijder
EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
04.06.2014.
u 10:15

Za Australiju igraju i naši Eugene Galeković, Ivan Franjić, Matthew Špiranović, Oliver Bozanić, Mile Jedinak, Mark Bresciano i Dario Vidošić.

Biramo li najdražu utakmicu kockastih, bio bi to trijumf za broncu u Parizu 1998., kada su im se morali nakloniti Bergkamp, Kluivert, Seedorf, braća De Boer... A kako narančasti stoje danas? Cilj im je isti – medalja.

Nizozemci imaju odličnu momčad – Robina Van Persieja, Arjena Robbena, Wesleya Sneijdera, Nigela de Jonga... Dečki s ogromnim iskustvom i par mladih igrača koji su željni dokazivanja mogli bi biti sjajna kombinacija. Mogu dugo ostati na turniru, najmanje do polufinala! To im je uvijek cilj... Po kvaliteti su sigurno među najboljih osam na turniru – skautirao nam je momčad stručnjak za Oranje Željko Petrović (48), najbolji sugovornik za reprezentaciju liberalne zemlje, bivši igrač Dinama, ali i Den Boscha, PSV-a...

– U Nizozemskoj je bila drama zbog ozljede Van der Vaarta, to je bio šok. Mjesecima je bio pritisak oko Wesleya Sneijdera. Obilježio im je reprezentaciju posljednjih osam godina, a sada se raspravljalo da neće biti spreman, da više nije fit, treba li ići na SP... A o kakvom je pobjedniku i karakteru riječ, govori da je pronašao vlastita trenera, nekog čovjeka iz Turske, i mjesec dana radio kao lud! I na pripreme je došao i previše spreman! E, da mi imamo takav mentalitet, naši igrači mogli bi “trajati” također desetljeće, a ne tek godinu ili dvije. Imali smo 15 puta bolje igrače od ostalih, ali nikad nisu radili kao Messi, Ronaldo ili Sneijder – dodaje Petrović.

Uz Španjolce su Nizozemci najveći favoriti. No, što je s ostalima? Čile je reprezentacija koja je u Europi nepoznata, no svjetska struka se slaže - upravo bi oni mogli biti iznenađenje SP-a u Brazilu. Aduti su im Arturo Vidal, Alexis Sanchez i Eduardo Vargas. Australiji daju najmanje šanse. Igraju za nju i naši Eugene Galeković, Ivan Franjić, Matthew Špiranović, Oliver Bozanić, Mile Jedinak, Mark Bresciano i Dario Vidošić. Dovoljno da imamo za koga navijati. A i oni koji vole navijati za slabije doći će na svoje u utakmicama naših Socceroosa.

>> Zmajevi pokazali Hrvatskoj kako pobijediti Meksiko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije