Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Nizozemci pobjedom potvrdili plasman na finalni turnir

UEFA Nations League - Group D - Netherlands v Belgium
Piroschka van de Wouw/REUTERS
25.09.2022.
u 23:58

Virgil van Dijk je u 73. minuti nakon udarca iz kuta Gakpa glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Thibauta Courtoisa i tako odlučio pobjednika u Johan Cruijff Areni.

Reprezentacija Nizozemske igrat će na završnom turniru Uefine Lige nacija, a plasman su potvrdili pobjedom 1-0 protiv Belgije u Amsterdamu u utakmici grupe 4, iz koje će u niži rang preseliti Wales nakon poraza 0-1 u Cardiffu od Poljske.

Virgil van Dijk je u 73. minuti nakon udarca iz kuta Gakpa glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Thibauta Courtoisa i tako odlučio pobjednika u Johan Cruijff Areni.

U Cardiffu je pobjednik odlučen u 58. minuti kad je Karol Šviderski iskoristio majstorsku asistenciju Roberta Lewandowskog i poslao loptu kroz noge domaćeg vratara Hennesseya.

Nizozemska samo čeka potvrdu Uefinog Izvršnog odbora za domaćinstvo finalnog turnira koji je na rasporedu od 14. do 18. lipnja 2023.

Hrvatskoj i Nizozemskoj će se pridružiti pobjednici Grupe 2 i Grupe 3.

U Grupi 2 tome je najbliži Portugal koji vodi sa 10 bodova, dva više od Španjolske, koju u ponedjeljak dočekuju u Bragi.

Ista je situacija u Grupi 3 u kojoj iznenađujuće vodi Mađarska sa 10 bodova, dva više od Italije koja će u ponedjeljak gostovati u Puskas Areni. 

Standings provided by SofaScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije