Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI DEČKI

Nitko nije čuo za njih, a pokorili su Europu: Sad će broj pratitelja sigurno porasti

21.09.2021.
u 20:00

Nakon zlatne medalje, sigurno će im se povećati broj pratitelja na društvenim mrežama, no oni će i dalje ostati obični dečki, navijači Intera (Romano i Michieletto), u slobodno vrijeme skijaši (Pinali i Gianelli), ljubitelji dugih šetnji prirodom...

Odbojkaši Italije novi su europski prvaci. Ovo im je sedmi naslov, a na njega su morali čekati 16 godina. Zanimljivo je da su naslov europskih prvakinja osvojile i Talijanke, pa je ovo godina dominacije talijanske odbojke. Italija je tako postala tek peta zemlja čiji su odbojkaši i odbojkašice uspjeli u jednoj godini osvojiti europski naslov.

Prije njih to je uspjelo bivšem Sovjetskom Savezu (devet puta), bivšoj Čehoslovačkoj (1955.), Srbiji (2011.) i Rusiji (2013.).

Za 21. rođendan 21 bod

Bez obzira na krizu zbog pandemije, talijanska liga ostala je jedna od najjačih u Europi. Uostalom, tako je to već godinama. Uz sjajne strance u tamošnjoj ligi razvijaju se i sjajni mladi igrači. Jedan od njih je i Simone Giannelli koji je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) Europskog prvenstva. Ima 25 godina i igra u jednom od najjačih talijanskih klubova – Trentinu.

– Pobjeda u finalu bila je nevjerojatna. Ova skupina igrača je doista sjajna i to smo pokazali na terenu. Ključ pobjede bila su naša srca. Dobro smo servirali i općenito dobro igrali. Baš sam sretan – rekao je Daniele Lavia, igrač koji je za Italiju osvojio najviše bodova u finalnom susretu – 21 bod. Zanimljivo je da ima i isto toliko godina, a igra za Modenu. Koliko je zapravo mlada reprezentacija Italije dovoljno govore njihove godine. Uz Laviju su dvadesetjednogodišnjaci i Gardini, Sperotto, Cortesia i Recine, Galassi, Piccinelli i Pinali imaju 24, Sbertoli i Romano 23 godine, a Michieletto, Girona i Bottolo samo po 20 godina. Vodi ih trener Ferdinando De Giorgi (59), bivši odbojkaš i sudionik Olimpijskih igara u Seulu 1988., trostruki svjetski prvak i prvak Europe 1989. godine.

Nemaju tisuće pratitelja

– Ovaj naslov ostat će nam zauvijek. Jesam li čarobnjak? Nema trikova, postoji samo krvav i težak posao iza ovog rezultata. Napravili smo nešto sjajno jer su vremena iza nas bila sve samo ne dobra. Mislim na pandemiju i sport općenito u Italiji jer je prošle godine stao na godinu dana. Ponosim se tim mladićima. Pazite, nijedan od njih nema na tisuće pratitelja na Instagramu, uglavnom su svi studenti i ne zarađuju velik novac u svojim klubovima. Ali, oni su mladi, jaki i igraju sa srcem. Vole sport i imaju djevojke koje ih u tome podržavaju – istaknuo je talijanski izbornik.

Nakon zlatne medalje, sigurno će im se povećati broj pratitelja na društvenim mrežama, no oni će i dalje ostati obični dečki, navijači Intera (Romano i Michieletto), u slobodno vrijeme skijaši (Pinali i Gianelli), ljubitelji dugih šetnji prirodom...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije