Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKA VEZA

Nikola Vlašić oduševljen jer dolazi kod trenera koji mu je poput oca

Nikola Vlašić
Reuters/Pixsell
11.08.2022.
u 15:21

– Vlašić je iz Splita, iz istog grada kao i Jurić, štoviše i on je ponikao u Hajduku, išli su istim putem.

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (24) prošle se sezone nije naigrao za West Ham, upisao je tek 19 prvenstvenih utakmica, odnosno ukupno 36 u svim natjecanjima i zabio je jedan pogodak. Ako to nije frustrirajući podatak za jednog igrača čiji je fokus na napadu, ne znamo što jest.

No Nikola ne sjedi prekriženih ruku, već će sreću potražiti u Italiji. Naime, jučer ujutro odradio je liječnički pregled u Torinu, a za taj će klub zaigrati u novoj sezoni Serie A.

Moyes mu je davao mrvice

Između Engleza i Talijana postignut je dogovor o jednogodišnjoj posudbi uz opciju otkupa za 15 milijuna eura na kraju sezone.

Podsjetimo, u West Ham je došao iz moskovskog CSKA u siječnju 2021. za 30 milijuna eura, ali nije se nametnuo pa će ga engleski klub prodati za upola manji iznos.

Možda mu u Italiji bolje krene, tamo će ipak biti pod palicom sugrađanina Ivana Jurića, a klub će preuzeti i veći dio njegove plaće, odnosno 2,5 milijuna eura od četiri milijuna koliko zarađuje u West Hamu.

Nije tajna da Jurić ovog ljeta ima problema s upravom koja mu nije osigurala pojačanja, ali sada je došao na svoje jer Vlašić mu je bio na popisu želja.

– Trener čekićara David Moyes nije imao strpljenja da sačeka hrvatskog reprezentativca da uhvati formu. Vlašića, koji je hrvatski reprezentativac već pet godina, u Londonu nisu ni razumjeli ni cijenili ni štitili. Nije se uspio povezati s ljudima u klubu, David Moyes mjesecima mu je davao samo mrvice, uprava ga je prepustila sudbini, nizale su se rasprave, otvorio se razdor – pisao je tako Tuttosport prije Vlašićeva dolaska u Torino i bio je u pravu.

Talijanska Gazzetta dello Sport pak piše kako je njegov dolazak win-win situacija:

– Vlašić je iz Splita, iz istog grada kao i Jurić, štoviše i on je ponikao u Hajduku, išli su istim putem.

Serie A počinje u subotu

Jasno je da su im ove zajedničke stvari dale temelj za nešto što bi po svemu trebao dati sretan ishod pregovora. Treba znati da je ovaj igrač oduševljeno pristao na ovaj transfer jer zna da će završiti u zagrljaju trenera koji mu je poput oca. Ukratko, riječ je o klasičnoj nogometnoj operaciji koja veseli sve pa tako i englesku stranu. Dodajmo tome i da prvo kolo talijanske nogometne lige počinje ove subote, a Torino ide u goste Monzi. Prošle sezone klub s rijeke Po završio je 10. na prvenstvenoj tablici. A Vlašić? Vlašić im samo može pomoći da budu bolji. Sjetimo se samo što je radio u CSKA, bio je najbolji igrač lige, a 2020. proglašen je i nogometašem godine u Rusiji.

Sada je gladan i nastupa i golova, a i mora se pošto-poto nametnuti izborniku Zlatku Daliću za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je na rasporedu potkraj godine.

>> Pogledajte red za ulaznice Dinama i Hajduka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije