Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Dodig i Mektić slavili, Hrvatska vodi 2:1 protiv Kazahstana!

Dodig i Mektić slavili, Hrvatska vodi 2:1 protiv Kazahstana!
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.04.2018. u 18:09

Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2:1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je par Ivan Dodig - Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova sa 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale. 

Bila je to deveta uzastopna pobjeda hrvatskih parova u dvobojima Davis cupa, sedma u nizu u kojoj je sudjelovao Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić i u svom trećem nastupu još bez poraza u paru. 

- Prvi put smo Nikola i ja igrali zajedno. U početku je bilo manjih problema, ali je zatim sve sjelo na svoje mjesto - rekao je Dodig, dok je Mektić dodao:

- Ništa nismo znali o Kazahstancima i morali smo se naviknuti na njihovu igru. Na kraju smo odigrali jako dobro.

Specijalisti za parove Dodig i Mektić su po prvi puta igrali zajedno i to je umnogome bio razlog gubitka prvoga seta, ali su se naši tenisači u nastavku posložili i slavili protiv uigranijeg, ali po plasmanima na ATP ljestvici puno slabijeg kazahstanskog para te odveli Hrvatsku na korak do polufinala. 

Kazahstanci su bolje započeli dvoboj parova i već u prvom gemu Dodig je izgubio servis. Hrvatski par je uzvratio u četvrtom gemu za poravnanje 2:2, da bi već u sljedećem Dodig ponovno izgubio svoj početni udarac. Zahvaljujući ponajprije odličnoj igri Mektića u sljedećem gemu je nadoknađen zaostatak, da bi u "ie-breaku Kazahstanci posve dominirali i uzeli prvi set.

Igra hrvatskog para bitno se popravila u nastavku, nakon malo sporijeg početka probudio se i  Dodig, pa je u sljedeća dva seta hrvatski par nije niti jednom izgubio servis, te je preokrenuo na 2:1 u setovima. I drugi i treći set su Dodig i Mektić dobili sa po 6:4, u oba seta im je bio dovoljan samo po jedan break i oba puta se to dogodilo kod rezultata 1:1 u gemovima.

I u treći set je naš par ušao s breakom, opet u trećem gemu,  a potvrdili su ga novim oduzimanjem servisa u za 4:1 nakon čega Kazahstanci nisu imali snage za povratak.

U nedjelju u 14 sati prvi će na teren Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a bude li potrebno potom slijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.

Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2:0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta. 

Komentara 3

WE
weAreCro
16:19 07.04.2018.

Atmosfera u dvorani danas i jucer je kao da igramo u gostima, glasniji su ovih 10 Kazahstanaca nego domaci “navijaci”. Dajte Varazdinci malo zivlje.

Avatar Oneill
Oneill
15:29 07.04.2018.

Krkani tenis,Nogomet,Rukomet,Košarka i što još.

Avatar nula
nula
17:27 07.04.2018.

Cekaju da Hrvatska ... izgubi, pa da se probude... Koja ideja da se igra u Varazdinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije