Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA IZJEDNAČILA

Nadal stigao do 23. uzastopne pobjede u Davisovu kupu

Rafael Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
06.04.2018.
u 19:12

Nadalu je ovo bio prvi nastup nakon što je još u siječnju na Australian Openu u Melbourneu predao meč Marinu Čiliću u petom setu četvrtfinala.

Fabio Fognini (ATP - 20.) je opravdao status najboljeg talijanskog tenisača te pobjedom 6:7(6),6:2,6:2,6:3 nad Jeremyjem Chardyjem (ATP - 80.) donio svojoj reprezentaciji izjednačenje na kraju prvog dana četvrtfinalnog Davis Cup obračuna s Francuzima u Genovi.

U prvom dvoboju vodstvo gostujućoj reprezentaciji donio je Lucas Pouille pobjedom nad Andreasom Seppijem 6:3,6:2,4:6,3:6,6:1.

Za subotnji dvoboj parova kod Talijana su nominirani Simone Bolelli i Paolo Lorenzi, a za branitelje prošlogodišnjeg naslova trebali bi zaigrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Pobjednik dvoboja u Genovi u polufinalu će igrati protiv boljeg iz sraza Španjolske i Njemačke u Valenciji, gdje je nakon prvog dana rezultat također 1-1.

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal nastavio je svoj pobjednički niz u pojedinačnim mečevima Davis Cupa svladavši u petak u Valenciji Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 6:2,6:2,6:3, čime je Španjolska izjednačila rezultat u ovom četvrtfinalnom dvoboju. Nadalu je ovo bila 23. pojedinačna pobjeda (23-1) u Davis Cupu i 23. u nizu, nakon što je 2004. u svom debitantskom nastupu izgubio od Jirija Novaka meč 1. kola, koji je igran u dvorani u Brnu, ali je u odlučujućem dvoboju svladao Radeka Štepaneka i već te godine sa Španjolskom stigao do naslova pobjedom nad SAD-om u Sevilli.

Nadalu je ovo bio prvi nastup nakon što je još u siječnju na Australian Openu u Melbourneu predao meč Marinu Čiliću u petom setu četvrtfinala.

U prvom dvoboju današnjeg programa Alexander Zverev je sa 6:4,6:2,6:2 nadigrao 35-godišnjeg veterana Davida Ferrera.

Španjolski izbornik Sergi Bruguera za subotnju igru parova prijavio je Feliciana i Marca Lopeza, a s njemačke strane nominirani su Tim Puetz i Jan-Lennard Struff.

ITALIJA - FRANCUSKA 1-1 (Genova, zemlja)

Andreas Seppi - Lucas Pouille 3:6,2:6,6:4,6:3, 1:6
Fabio Fognini - Jeremy Chardy 6:7(6),6:2,6:2,6:3

ŠPANJOLSKA - NJEMAČKA 1-1 (Valencia, zemlja)

David Ferrer - Alexander Zverev 4:6,2:6,2:6
Rafael Nadal - Philipp Kohlschreiber 6:2,6:2,6:3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije