Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKI RUKOMETAŠ

Nikola Karabatić otkrio za koga će navijati: Otac mi je Hrvat, majka Srpkinja, ali...

Francuska - Nikola Karabatić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.07.2018.
u 09:28

- Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku s četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana - rekao je Karabatić

Rukometna zvijezda Nikola Karabatić najavio je finale Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem se sastaju Francuska i Hrvatska. Karabatić igra za francusku reprezentaciju, ali povezan s Hrvatskom, kao i susjednom Srbijom. Njegov pokojni otac Branko je iz Vrsina pokraj Trogira, a igrao je rukomet u Nišu gdje upoznao buduću suprugu Radmilu. U Nišu je Nikola došao na svijet.

- Navijat ću za Francusku. Ovo je finale o kojem sam sanjao. Premda me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima. Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku s četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana - rekao je Karabatić za francuske medije.

Prisjetio se i polufinala Hrvatske i Francuske (1:2) na SP-u 1998.

- Tada sam se radovao kad su postignuta sva tri gola. Navijat ću za Francusku, ali bit ću sretan ako i Hrvatska pobijedi. Ponosim se balkanskim korijenima koliko i time što sam Francuz.

Francuska - Nikola Karabatić Francuska - Nikola Karabatić
1/7

U Karabatićevom domu bit će uzbudljivo.

- To je za nas nešto posebno. Dio obitelji bit će za Hrvatsku, a dio za Francusku. Ponosan sam što mala država kao što je Hrvatska tako lijepo predstavlja cijelu regiju.

>> Pogledajte Večernji pressing s Lovrom Kalinićem i Ognjenom Vukojevićem

Komentara 109

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:11 15.07.2018.

Rano jutros u pekari ... .imate francuza " ? Ne al dobit će mo ih popodne 😂 jaoooooo brale ludilo !

MU
Muncimir
10:21 15.07.2018.

On ne rođo od Ave KARAbatić. Oni navijaju za svakog koji plati.

BE
BeroII
10:38 15.07.2018.

Karabatiću, pa koju to "regiju" predstavlja Hrvatska ? Ako ti to možeš shvatiti, Hrvatska ti predstavlja samo HRVATSKU I HRVATE. Ako ne možeš, nemoj brabonjati o onome o čemu pojma nemaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije