Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Nijemac Zverev prekinuo meč kada je čuo gledatelja: 'Suče, viče najpoznatiju Hitlerovu frazu na svijetu'

French Open - Rafael Nadal v Alexander Zverev
Liewig Christian/ABACA/ABACA
05.09.2023.
u 12:06

Nijemac, 12. tenisač svijeta, tražio je od glavnog suca Jamesa Keothavonga da ga se udalji. "Upravo je rekao najpoznatiju Hitlerovu frazu na svijetu. Nevjerojatno je", rekao je Zverev sucu.

Gledatelj je izbačen s US Opena u ponedjeljak jer je za vrijeme meča između Nijemca Alexandera Zvereva i Talijana Jannika Sinnera uzvikivao riječi himne nacističke Njemačke.

Zverev je servirao u četvrtom setu u osmini finala protiv Talijana Jannika Sinnera na terenu Arthur Ashe kada se dogodio incident.

Nijemac, 12. tenisač svijeta, tražio je od glavnog suca Jamesa Keothavonga da ga se udalji. "Upravo je rekao najpoznatiju Hitlerovu frazu na svijetu. Nevjerojatno je", rekao je Zverev sucu.

Keothavong se potom savjetovao sa službenicima za sigurnosti u pokušaju da identificira krivca. Na kraju je izdvojen muškarac s plavom bejzbol kapom i naređeno mu je da napusti teren.

Zverev je tada rekao novinarima da je čuo gledatelja kako pjeva uvodne riječi njemačke himne iz nacističke ere, "Deutschland Uber Alles". "Počeo je pjevati Hitlerovu himnu tog vremena - Deutschland Uber Alles - to je bilo malo previše", rekao je Zverev.

"Dugo je bio uključen u igru ​​i to mi ne smeta. Volim kada su navijači glasni, volim kada su navijači emotivni, ali mislim da kao Nijemac nisam baš ponosan na ovo, to baš i nije dobra stvar", dodao je  26-godišnjak.

"A njega, sjedi u jednom od prvih redova, puno ljudi ga je čulo. Ako ne reagiram, mislim da to nije dobro od mene", rekao je.

Zverev je na kraju pobijedio u pet setova nad 6. igračem svijeta 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3.

Himna Njemačke je "Das Lied der Deutschen", a od 1922. godine izvodila se i s prvom strofom koja počinje riječima "Deutschland Uber Alles". Hitlerova Nacistička stranka pjesmu je koristila u skladu sa svojom ideologijom. No, nakon Drugog svjetskog rata, Nijemci su zaključili da zbog spomenutih negativnih prizvuka ne mogu koristiti prvu strofu.

Ključne riječi

Komentara 26

GA
Gazi
15:47 05.09.2023.

Niti je ovaj Nijemac niti onaj drugi Talijan.

TA
Talleyard
15:58 05.09.2023.

Nijemci ga trebaju protjerati u rusland.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
14:05 05.09.2023.

Koji mali ruski bedaček. Eto vam smiješnih imigranata. Ni povijest "fraze" ne zna. Koja je inače dio njemačke himne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije