Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje kolo

Nije realno da Cedevita ipak bude druga

Cedevita Cibona
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
10.03.2018.
u 08:02

– Čak i da Budućnost ne izgubi, bit će to jako dobra proba za doigravanje jer je Partizan u posljednjih 45 dana u jako dobroj formi

Ovaj vikend igra se posljednje kolo osnovnog dijela ABA lige i u njemu se neće odlučivati ni o čemu toliko važnom kao što su, recimo, prvo i posljednje mjesto, koje su “zacementirali” Crvena zvezda i MZT.

Zvezdaši imaju dvije pobjede više od drugoplasirane Budućnosti, a posljednji na ljestvici, skopski MZT, ima četiri pobjede manje od pretposljednje Cibone.

Cedevita Cibona
1/9

Još prije dva kola znali su se i sudionici Eurokupa, a obrani li Zvezda naslov i potvrdi euroligašku vizu, bit će to Budućnost, Cedevita i Mornar.

Priliku propustili u Zagrebu

Jedino bitno što bi se ovaj vikend moglo promijeniti jest to da hrvatski prvak Cedevita izbori drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja. No, za takvo što moralo bi se u ponedjeljak u Podgorici dogoditi veliko iznenađenje, poraz domaće Budućnosti od FMP-a, u što je teško vjerovati.

Nažalost, priliku za takvo što Cedevita je propustila u zagrebačkoj utakmici protiv đetića. Samo 18 sekundi prije kraja cedevitaši su imali željenih plus sedam (76:69), no tada je Cherry napravio prekršaj na Seadu Šehoviću, koji je iskoristio dva od tri slobodna bacanja. Nakon minute odmora, domaćini nisu uspjeli iskoristiti preostalih 17 sekundi. Cherry se spetljao i Budućnost se izborila za bolju međusobnu koš-razliku.

Može li Budućnost kiksati?

Da bi živjela njihova nada u kiks Budućnosti, cedevitaši danas na svom parketu (19 sati) moraju svladati Partizan. U prvom dijelu prvenstva, uza sjajnu igru kapetana Ukića (23 koša), Zagrepčani su slavili u Beogradu (92:82), no Partizan je sada ipak jači nego jesenas, i to za trojicu novih igrača (Gagić, Vaughn, Sy), ali i bogatiji za naslov pobjednika Srpskog kupa u čijem je finalu nadjačao zvezdaše.

– Čak i da Budućnost ne izgubi, bit će to jako dobra proba za doigravanje jer je Partizan u posljednjih 45 dana u jako dobroj formi – kazao je povratnik u Cedevitin sastav, prvi centar Andrija Stipanović.

Osamnaestu regionalnu epizodu Cibona završava na najtežem mogućem gostovanju, kod Crvene zvezde, a Zadar gostuje kod Olimpije. 

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
09:55 10.03.2018.

čemu uopće ta liga??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije