Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE POŽALIO

Kako se 14-godišnji Zadranin umjesto Hrvatske odlučio za Makedoniju

Krševan Klarica
Foto: Privatna arhiva
1/10
09.03.2018.
u 08:26

Svi su bili začuđeni, i profesori i prijatelji, pa sam svima morao objašnjavati koja je moja veza s Makedonijom i kako sam tamo dospio, kaže Krševan

Krševan Klarica rođeni je Zadranin, koji je ime bio dobio po zaštitniku grada, no ovaj 14-godišnji košarkaš Zadra, vjerovali ili ne, igra za makedonsku reprezentaciju.

Prve je korake napravio u košarkaškom klubu Voštarnica, gdje mu je otac Tomislav već 15 godina predsjednik. I djed je veliki zaljubljenik u košarku, pa ga je od malih nogu vodio na utakmice. Krševan košarku trenira od pete godine.

– Prije dvije godine bio sam pozvan u kamp hrvatske reprezentacije koji se održavao u Biogradu, ali nažalost nisam uspio ući u reprezentaciju. Ubrzo nakon toga uslijedio je poziv u makedonski reprezentativni kamp i uspio sam – za Zadarski.hr otkriva 191 centimetara visoki Krševan kojem je baka rodom iz Bitole

– Svi su bili začuđeni, i profesori i prijatelji, pa sam svima morao objašnjavati koja je moja veza s Makedonijom i kako sam tamo dospio – kaže Krševan koji je bio oduševljen profesionalnošću Makedonskog košarkaškog saveza.

Foto: zvonimir ferina
Krševan u društvu predsjednika Makedonskog saveza Petra Naumoskog

Prošlo ljeto bio je na Mavrovu i u Skopju 43 dana na pripremama za Europsko prvenstvo, a nije mu teško palo što je bio daleko od kuće i što ima dva treninga svaki dan.

Ove zime je s Makedonskim savezom imao je deset dana priprema  te je s reprezentacijom išao u Istanbul, gdje je odradio pet vrhunskih utakmica u dvoranama gdje se igra Euroliga. Bio je impresioniran kako na utakmicama mlađih uzrasta ima više osoblja nego na klupama hrvatskih ABA ligaša.

– Kao da je euroligaška, a ne pretkadetska utakmica – ističe.

Klarica kaže da mu nije teško uskladiti sve obveze, a ističe da mu je školovanje jako bitno.

– Ako jedan dan nekim slučajem ne uspijem u košarci, vjerujem da ću s gimnazijom imati dobru podlogu za fakultet – priča Krševan, učenik OŠ ''Zadarski otoci'' kojem su uzori LeBron James, Kobe Bryant i Michael Jordan, dok od hrvatskih košarkaša ističe Dražena Petrovića.

Naravno, najdraži klub mu je Zadar, za koji se nada da može poremetiti planove Cedeviti i Ciboni u prvenstvu...

Komentara 9

DI
Direkt
08:30 09.03.2018.

Ništa čudno.

Avatar rubinet
rubinet
13:02 09.03.2018.

ako sam dobro shvatio: mladić nije uspio u HR te krenuo lakšim putom.....šteta da mu none nije bila iz Gvineje Bisao..tamo bi odmah nastupao za A-momčad

UN
UNOPosmatrac
13:06 09.03.2018.

Pa sto cemo sad. Jedni porblemn koji mi imamo u Hrvatskoj. Pa ide nam cijela Slavonija za Njemacku ne da igraju vec da peru crijeva od svinja koja mi ponovo ovdje kupujemo dabi pravili kobasice. Idi i ne okreci se sine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije