Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ajax je bio čak i bolji do primljenog gola

Nije Real baš lako dobio

'Real Madrid\'s Portuguese forward Cristiano Ronaldo (2 R) celebrates his goal with teammates during the Spanish league football match Real Madrid vs Rayo Vallecano on September 24, 2011, at the Santi
'DANI POZO'
28.09.2011.
u 00:35

Madriđani su igrali kraljevski, a golovi koje su postigli bili prava su mala nogometna remek-djela.

Dinamo je sad iskusio kako je igrati protiv Reala i biti slavljen zbog hrabre igre i u porazu, upoznao je kako je to kad te netko nadigra, kao Lyon sinoć, a sad će se morati pripremiti za Ajax, posljednjeg suparnika u ovoj skupini. Inače dobrog znanca s kojim ima lijepo iskustvo.

Zato je Damir Krznar, Jurčićev pomoćnik, jučer bio u Madridu i gledao sraz Reala i Ajaxa. S većom je pozornošću gledao Ajax jer Nizozemci dolaze u Maksimir, pa ih je bilo idealno pogledati na jakom gostovanju.

Sve s jednim dodirom


Real je pobijedio 3:0 krasnim akcijama, potezima kao iz nogometnih udžbenika, od kontranapada, udaraca, proigravanja. 
Pa je tako prvu akciju pokrenuo Sergio Ramos od svojeg šesnaesterca, pola momčadi je kroz dodir ili dva sudjelovalo da bi se ušlo u završnicu gdje je Benzema odigrao povratnu loptu za Cristiana Ronalda koji je pogodio. Za 2:0 sa 18 metara pogodio je Kaka, a treći je pogodak opet plod krasne akcije u kojoj je na kraju Kaka asistirao Benzemi.

– Rezultat možda sugerira da je Real lako došao do pobjede, ali nije to bilo baš tako lako. Do prvog primljenog gola Ajax je bio čak i bolji, imao je dvije velike prilike – javio je Krznar iz Madrida prve dojmove o ovoj utakmici.

Doista, Iker Casillas spasio je vrata Reala na samom početku utakmice i tko zna u kojem bi smjeru taj susret otišao da kapetan Reala nije bio tako dobar. Uostalom, i kasnije je kod 3:0 skinuo "zicer" amsterdamskoj momčadi.

Nakon prva dva kola Dinamo je bez boda, Ajax ima jedan iz remija s Lyonom. I kako sad stvari stoje u dvije sljedeće utakmice, a riječ je o dvostrukom sudaru Dinama i Ajaxa, moglo bi se odlučivati o trećem mjestu u skupini, ili možda čak i nadi da se ostane u borbi za drugo mjesto.

– Neće biti lako s Ajaxom, momčad je to koja je dobro posložena, ima glavu i rep, imaju jako dobro organiziranu igru, a odlično se i kreću – pričao je Damir Krznar.

Plavi su dvaput slavili u Amsterdamu, to ipak daje nadu.

– Ima još pet, šest igrača od zadnjeg susreta s Ajaxom. Ono što se moglo vidjeti u Madridu je da je Sulejmani jako neugodan, da špica, Islanđanin Kolbeinn Sigthorsson odlično otvara, čuva loptu, ide okomito – kratko je opisao ono što plave čeka u Maksimiru kad dođe Ajax.

Smrtonosni smo

U Madridu pak slave visoku pobjedu, Real je uostalom punim uspjehom već na korak do prolaska skupine.

– Dobili smo lekciju iz kontranapada. Kontrolirali smo igru, ali smo bili lagana meta njihovim kontrama. Morali smo biti pametniji, ovako smo dijelove utakmice igrali jako dobro, zaslužili smo zabiti gol – kazao je trener Ajaxa Frank de Boer.

– Nakon Zagreba i ove pobjede imamo šest bodova i to je važno. Šest golova u subotu i sad tri Ajaxu sjajno je za momčad, a sad smo pokazali da smo s igračima koje imamo smrtonosni u kontranapadima – dodao je Mourinhov pomoćnik Aitor Karanka.

Madrid Stadion Santiago Bernabeu. Sudac Mark Clattenburg (Engleska)
Strijelci: 1:0 Cristiano Ronaldo (25, Benzema), 2:0 Kaka, 3:0 Benzema (49, Kaka).

Komentara 5

AN
Andreeejjj
00:53 28.09.2011.

Daaaa stvarnoooo, nije bio lako Realu, tek 3:0 je pobjedio, ahahaha... MAMIĆU molim te potjeraj te degenerike iz Dinama, uništit če tebe, igraće i klub!

DR
dragogera
00:56 28.09.2011.

mamic bi onda morao prvo sebe potjerati,jer on se predstavlja odgovoran za sve u tom klubu

ST
Startrack
06:14 28.09.2011.

Gledao sam Ajax, gledao Dinamo. Tesko ce Dinamo bit ovog Ajaxa. Realovi golovi su visoka kvaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije