Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI ČETVRTFINALISTI

Nijedan dvoboj prvog kola Davisova kupa nije odlučen u petom meču

Francuska Davis kup
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.02.2018.
u 18:31

U četvrtfinalu u travnju igrat će Italija-Francuska, Španjolska - Njemačka, Hrvatska - Kazahstan i SAD-Belgija.

Teniske vrste Hrvatske, Francuske, SAD-a, Belgije, Španjolske, Italije, Kazahstana i Njemačke ostvarili su plasman u četvrtinale Davis cupa.  

Zanimljivo je da nijedan od dvoboja osmine finala nije odlučen u zadnjem, petom meču, jer su pobjednici prolaz ostvarili u trećem ili četvrtom susretu. 

Francuzi su zadnji došli do četvrtinala nakon što je u četvrtom meču Adrian Mannarino slavio protiv Robina Haasea s 4-6, 7-6 (5), 7-5, 6-7 (2), 7-5, pa je Francuska u Albertvilleu slavila protiv Nizozemske s 3-1. Branitelji naslova Francuzi su igrali bez dva svoja najbolja igrača Jo-Wilfrieda Tsonge i Lucasa Pouillea, ali su i u pričuvnom sastavu bili prejaki za Nizozemce.  

Belgijanci su u Liegeu pobijedili Mađarsku s 3-1, a treći bod donio im je njihov prvi reket David Goffin koji je u nedjelju pobijedio Martona Fucsovicsa s 7-5,6-4,3-6,6-2.  Amerikanci su u Nišu lako, s 3-1, svladali Srbiju koja je nastupila bez Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića. U petak je Sam Querrey bio bolji od Lasla Djerea s 6-7 (4/7), 6-2, 7-5, 6-4, a John Isner od Dušana Lajovića s  6-4, 6-7 (7/9), 6-3, 3-6, 7-6 (7/4). U subotu je par Ryan Harrison/Steve Johnson donio Amerikancima ukupnu pobjedu svladavši Nikolu Milojevića i Miljana Zekića s 6-7 (3/6), 6-2, 7-5, 6-4, dok je u nedjelju Srbima počasni bod donio Predrag Krstin pobjedom nad Steveom Johnsonom 6-1, 7-5. 

Španjolci su u Marbelli slavili očekivano s 3-1 protiv oslabljene Velike Britanije, koja je na Mallorcu došla bez najboljih Andya Murraya i Kylea Edmunda. U petak je Albert Ramos Vinolas pobijedio Liama Broadya s 6-3,6-4,7-6(6), ali je potom oberto Bautista Agut neočekivano izgubio od autsajdera Camerona Norriea s 6-4,6-3,3-6,2-6,2-6. Pablo Carreno-Busta i Feliciano Lopez su u paru bili bolji od Dominica Inglota i Jamiea Murraya s 6-4,6-4,7-6(4), da bi u nedjelju Ramos Vinolas dobio Norriea s 7-6(4),2-6,7-6(4),6-2 i odveo Španjolce u četvrtinale.

Francuska Davis kup
1/10

Tenisači Kazahstana postali su prvim četvrtfinalistima ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa nakon što su u subotnjoj igri parova Timur Habibulin i Aleksandr Nedovjesov svladali švicarsku kombinaciju Huesler - Margaroli sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (5), 6-3 i donijeli svojoj reprezentaciji treći, pobjednički bod.Kazahstan će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske koja je slavila protiv Kanade. 

U četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa plasirali su se još Italija i Njemačka, a pobjedničke bodove donijeli su im Fabio Fognini, odnosno Alexander Zverev. Nakon što je prvog dana Alexander Zverev, peti igrač svijeta, u pet setova i poslije četiri sata borbe dobio malo poznatog Australca Alexa De Minaura (139. na ATP listi), u nedjelju se je Zverev lako obračunao sa najboljim australskim tenisačem Nickom Kyrgiosom, koji je imao problema sa ozljedom lakta. Nakon sat i 50 minuta igre Zverev je slavio sa 6-2, 7-6 (3), 6-2, i time je Njemačka u Brisbaneu povela sa nedostižnih 3-1.

 Junak talijanske pobjede u gostima kod Japana bio je 22. tenisač svijeta Fabio Fognini, koji je oba singla dobio u pet setova. Fognini je u nedjelju nakon četiri sata igre svladao Yuichija Sugitu sa 3-6, 6-1, 3-6, 7-6 (6), 7-5, čime je donio treći bod Italiji. Dan ranije je slavio i u paru sa Simoneom Bolellijem.

U četvrtfinalu u travnju igrat će Italija-Francuska, Španjolska - Njemačka, Hrvatska - Kazahstan i SAD-Belgija. 

Rezultati Svjetske skupine Davis Cupa:
Francuska - Nizozemska      3-1
Japan - Italija             1-3 
Španjolska - V. Britanija   3-1
Australija - Njemačka       1-3
Kazahstan - Švicarska       4-1
HRVATSKA - Kanada           3-1
Srbija - SAD                1-3
Belgija - Mađarska          3-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije