Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Kakav preokret! Čilić i Dodig u sjajnom meču donijeli Hrvatskoj drugi bod

Kakav preokret! Čilić i Dodig u sjajnom meču donijeli Hrvatskoj drugi bod
Foto: Marko Prpić/Pixsell
03.02.2018. u 17:32

U susretu prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa Hrvatska je povela protiv Kanade s 2:1. Drugog dana nadmetanja na rasporedu je bila igra parova, a Čilić i Dodig u nevjerojatnom meču slavili su s 3:2 u setovima (2:6, 3:6, 6:5, 7:5, 6:2) protiv Nestora i Pospisila.

Kanađani su puno bolje otvorili susret, dobili prva dva seta u kojima su radili po dva breaka. Mora se priznati da su igrali vrhunski, bili su pokretljivi, stizali su sve loptice i odigravali fenomenalne poteze. No, rijetko kada se dogodi da možeš cijeli meč odigrati u takvom ritmu, a tako je bilo i danas u Osijeku.

Doduše, Nestor i Pospisil i u trećem setu imali su 4:1, činilo se mnogima da je to gotovo, ali hrvatski tenisači poznati su po tome da se ne predaju. Nanizali su hrvatski igrači pet gemova zaredom i smanjili na 1:2.

Hrvatska Kanada Marin Čilić Ivan Dodig Davis kup
1/9

U četvrtom setu bilo je tvrdo do 5:5, a onda uz pomoć probuđene publike Čilić i Dodig rade break i potvrđuju to servisom za 2:2.

U petom setu očekivala se prava drama, ali Nestoru se vidjelo da je u 46. godini, pao je u igri, dok su naši nastavili sa sjajnom igrom i lagano sa 6:2 došli do velike pobjede.

Hrvatska sad vodi 2:1 i na bod je do prolaska u četvrtfinale u kojem nas već čeka Kazahstan koji je izbacio Švicarsku.

Sutra su na rasporedu još dva meča, prvi će na teren Borna Ćorić koji bi trebao igrati protiv Denisa Šapovalova. Ovisno o ishodu tog meča birat će se igrači za posljednji susret. Nadamo se da će Borna sve riješiti i tako Čiliću dati priliku za odmor.

Komentara 26

BI
billynik
15:11 03.02.2018.

Nije mi jasno jesu li ovo naši ili kanadski komentatori?

DU
Deleted user
17:00 03.02.2018.

Čekajte ljudi da završi, znam da želite svemu hrvatskom propast ali pričekajte kraj

DU
Deleted user
14:54 03.02.2018.

Hrvatska bi morala ići dalje puno smo kvalitetniji ali u Osijeku to treba pokazati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije