Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao božanstvo

Gotovo sve je dogovoreno: Ovo bi Neymara moglo lansirati iz Barcelone

Neymar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.07.2017.
u 23:15

PSG nudi 222 milijuna eura čime je aktivirao odštetnu klauzulu, čini se da je Brazilac spreman za najveći transfer u povijesti.

Početak ovog teksta stalnim čitateljima mogao bi se činiti kao klišej jer smo fraze poput “senzacionalni transfer” i “posao stoljeća” koristili već milijun puta, ali slučaj Brazilca Neymara zaista pripada u tu kategoriju. Već se neko vrijeme piše o njegovu transferu u PSG, ali te vijesti pojavljivale su se sramežljivo, da bi se posljednjih dana razgoropadile. I čini se imaju sve čvršće uporište.

Neymar je u Barci u nekoliko sezona postao božanstvo, nogometaš s vicom u igri zbog kojeg se kupuju ulaznice, a čini se kako će sada napustiti klub. Španjolski i francuski mediji tvrde da su pregovori s PSG-om pri kraju te da je 95 posto toga dogovoreno. Francuzi su spremni aktivirati njegovu odštetnu klauzulu od 222 milijuna eura, a njihovi odvjetnici ispituju mogu li novac uplatiti preko investicijskog fonda ‘Oryx Qatar Sports Investments’, koji je vlasnik pariškog kluba, kako ne bi prekršili Uefin financijski fair play.

Sve to uzbudilo je čelnika Barcelone, Josep Maria Bartomeu održao je sastanak s Neymarom, a novinari bliski klubu tvrde da je nakon 15 minuta izašao i to vidno razočaran. Stoga je krenuo u novu ofenzivu, koristeći glavne zvijezde Lionela Messija i Luisa Suareza. Njih su dvojica krenula nagovarati Neymara da ostane, ali još nije poznato koliko su bili uspješni. Međutim, vrlo indikativan je podatak da je Messi s Instagrama maknuo sve fotografije s Brazilcem, što se može poistovjetiti s postupcima “povrijeđene djevojke koju je dečko ostavio”. Koliko je ova stvar velika potvrđuje i to što je cijeli slučaj zainteresirao i Cristiana Ronalda, glavnog igrača Barcina najvećeg sportskog rivala Reala. Španjolski mediji tvrde da je Portugalac poslao poruku zvijezdi na odlasku iz Primere i nagovarao ga da ostane.

“Ideš iz velikog kluba u puno manji. To ti se sada možda čini kao dobra prilika, ali požalit ćeš”, napisao je Ronaldo na WhatsAppu i tako pokazao svoju sportsku veličinu. Iako ga mnogi smatraju bahatim, puno je puta pokazao koliko mu je stalo do suparnika. Sjetite se samo kako nakon pobjede Portugala nad Hrvatskom u osmini finala Eura nije slavio već je tješio uplakanog Modrića.

Ronaldinho: Bit će najbolji

- Kako da ja slavim dok Luka plače. On je moj brat i ne mogu ga gledati tužnog, rekao je tada Ronaldo, a i o Messiju je često govorio biranim riječima i s poštovanjem. Nadamo se da će istu stvar kao sada s Neymarom primijeniti i na suigraču Mateu Kovačiću, koji pomalo razmišlja o odlasku iz Reala, te mu na treningu prišapnuti da se najtrofejniji klub u povijesti ne napušta...

No, vratimo se Neymaru, tom spektakularnom igraču kojeg su skauti velikih klubova počeli pratiti već sa sedam godina, a kojem će, sigurni smo, jednoga dana pripasti Zlatna lopta. U dobi od 14 godina bio je u kampu Reala, već je i dogovoren prelazak u kraljevski klub, ali onda je njegov otac, koji i dalje brine o njegovoj karijeri, rekao - ne! Smatrao je da je prerano za to i da se stepenice ne smiju preskakati. Tako je ostao u juniorima Santosa, da bi već sa 17 godina debitirao i u seniorskom nogometu te odmah pokazao talent. S klubom je osvojio šest trofeja, a onda 2013. prešao u Barcelonu. Odlično se uklopio s Messijem te s Kataloncima osvojio sve što se dalo.

- On je moj nasljednik, i u Barceloni i u Brazilu. Fantastičan je igrač i jednog dana bit će najbolji, nahvalio ga je Ronaldinho, dok je legendarni Pele, kojeg je najviše strah da ga ovaj ne nadmaši, prije nekoliko mjeseci ustvardio.

- Neymar je sad već bolji igrač od Cristiana Ronalda, a uskoro će prestići i Messija.

Ne juri za novcem

Možda upravo to i jest razlog, možda želi izaći iz Messijeve sjene i otići negdje drugdje gdje će on biti glavna zvijezda. I to je njegovo legitimno pravo, iako mora biti svjestan da je, uz svo poštovanje prema PSG-u, Barca veći klub te da bi s njom puno lakše još pokoji put pokorio svijet. Nadamo se samo da mu glavni razlog nije zov katarskih milijuna, jer to bi bilo pogrešno. PSG mu godišnje nudi više od 30 milijuna razloga za napuštanje Barce, čemu je teško odoljeti. No, da Lucije Anej Seneka kojim slučajem živi u današnje vrijeme, vjerojatno bi mu i on poslao poruku na WhatsApp.

- Lakoma čovjeka novac draži, ali ga ne zasićuje.

Komentara 2

SA
savjest1234
10:32 26.07.2017.

Neymar puno bolji igrač od Mesija !

KT
komen_tar
23:57 24.07.2017.

a sta to bi ga moglo lansirati? iz teksta se da iscitati ili je ovo naslov od nekog drugog teksta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije