Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva rekorda

Nevjerojatni Đoković ispisuje povijest, ovo još nitko nije uspio

GBR, ATP Tour, Wimbledon
EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
09.07.2022.
u 15:45

Đoković nije izgubio nijedan meč na Wimbledonu od 2017. godine kada ga je u četvrtfinalu pobijedio Čeh Tomas Berdych. Ali ni tada meč nije otišao do kraja, nego ga je popularni Nole predao zbog ozljede.

Srpski tenisač i treći igrač svijeta Novak Đoković se pobjedom nad Britancem Cameroonom Norriejem 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 plasirao u novo finale Wimbledona gdje ga čeka Australac Nick Kyrgios koji je bez borbe slavio protiv Rafaela Nadala. Kontroverznom Australcu je to prvo finale nekog Grand Slama, dok je Đokoviću osmo samo u Wimbledonu.

Đoković nije izgubio nijedan meč na Wimbledonu od 2017. godine kada ga je u četvrtfinalu pobijedio Čeh Tomas Berdych. Ali ni tada meč nije otišao do kraja, nego ga je popularni Nole predao zbog ozljede.

Ovo mu je osmo finale u All England Clubu te je tako postao prvi igrač koji je igrao minimum osam finala na tri različita Grand Slama. U Australiji je čak devet puta igrao meč za titulu i nikada nije bio poražen, dok na Wimbledonu ima jedan poraz. Osam finala igrao je i na US Openu gdje ima najlošiji omjer. Slavio je u samo tri finala. Na Roland Garrosu je odigrao šest finala, a tamo je bio najmanje uspješan osvojivši dvije titule.

Đoković hvata i rekord po broju uzastopnih pobjeda na ovom Grand Salmu, a već u nedjelju bi se mogao odvojiti na trećem mjestu. Trenutno ima 27 pobjeda kao i Pete Sampras. Više od njih imaju Roger Federer 40 i veliki Björn Borg 41.

Što se tiče ukupnog broja pobjeda Đoković je s 85 pobjeda na drugom mjestu vječne ljestvice iza Federera koji ima nevjerojatnih 105.

Pored spomenutih rekorda, Đoković će u nedjelju moći postati prvi igrač koji je osvojio po sedam titula na dva različita Grand Slama. Nakon devet trijumfa u Melbourenu, sada bi do brojke 7+ stigao i u Londonu.

Ključne riječi

Komentara 25

MI
Mixy
17:01 09.07.2022.

Vidim po komentarima da neki pojedoše sopstvena mudanca...

DU
Deleted user
11:41 10.07.2022.

Postovani admine,zasto se brise komentar,ako se repliciraju drugi kometari,naprimjer Ivan_Zizak pise da je Djokovic po majci Hrvat,a moju repliku brises,sto sam odgovorio Zidaku,da Modriceva majka srpkinja,dali su tu drugacija pravila za nas pojedince?

DU
Deleted user
11:37 10.07.2022.

Jednom rjecju,nedostizna sportska velicina.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije