Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAR OPET?!

Neočekivani problemi za Bobana i Fifu, ovome se nitko nije nadao!

Ahmad Ahmad
Foto: Reuters/Pixsell
06.06.2019.
u 19:27

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.

Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad (na fotografiji) je priveden u Parizu zbog optužbe za korupciju.

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.

Ahmad Ahmad je na čelu CAF-a od ožujka 2017. godine, a optužbe za korupciju i financijske malverzacije stigle su od glavnog tajnika te organizacije Amra Fahmyja koji je potom otpušten. 

"Gospodin Ahmad je ispitivan od strane francuskih vlasti u vezi s navodima vezanim za njegov mandat kao predsjednika Afričke nogometne konfederacije", potvrdila je FIFA u svojem priopćenju.

"FIFA nije upoznata s detaljima koji se tiču ​​ove istrage i stoga nije u mogućnosti iznijeti bilo kakav komentar na nju", međutim zatražili smo od francuskih vlasti sve informacije koje bi mogle biti relevantne za istragu koja se odvijaju u etičkom odboru," dodali su iz krovne nogometne organizacije.

Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Ahmad je zanijekao sve optužbe.

"Sve su odluke donesene na kolektivan i transparentan način", rekao je Ahmad sredinom travnja.

Vijest o privođenju prvog čovjeka afričkog nogometa dolazi samo dva tjedan prije početka afričkog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 21. lipnja do 19. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 11

PR
prajdali100
20:25 06.06.2019.

Nije najjasnije koje mu je ime a koje prezime.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:03 06.06.2019.

kada će Boban pred istražitelje... ali hrvatskei to u svezi pretvorbe slastičarni Zagreb i još ponekih privatizacija ?

DJ
djobu68
21:55 06.06.2019.

Ovo je potpuno neočekivano, kao biti mokar na kiši bez kišobrana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije