Naslovnica Sport Strani nogomet

Neočekivani problemi za Bobana i Fifu, ovome se nitko nije nadao!

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.
06. lipnja 2019. u 19:27 11 komentara 5908 prikaza
Ahmad Ahmad
Foto: Reuters/Pixsell

Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad (na fotografiji) je priveden u Parizu zbog optužbe za korupciju.

Zvonimir Boban Takve u zatvore Zvonimir Boban: Pa neće nas valjda pobijediti par pijanih fašističkih idiota?

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.

Ahmad Ahmad je na čelu CAF-a od ožujka 2017. godine, a optužbe za korupciju i financijske malverzacije stigle su od glavnog tajnika te organizacije Amra Fahmyja koji je potom otpušten. 

"Gospodin Ahmad je ispitivan od strane francuskih vlasti u vezi s navodima vezanim za njegov mandat kao predsjednika Afričke nogometne konfederacije", potvrdila je FIFA u svojem priopćenju.

NOVI IZAZOV Talijani sigurni: Pitanje je trenutka! Boban napušta Fifu

"FIFA nije upoznata s detaljima koji se tiču ​​ove istrage i stoga nije u mogućnosti iznijeti bilo kakav komentar na nju", međutim zatražili smo od francuskih vlasti sve informacije koje bi mogle biti relevantne za istragu koja se odvijaju u etičkom odboru," dodali su iz krovne nogometne organizacije.

Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Ahmad je zanijekao sve optužbe.

Zvonimir Boban LEGENDARNI KAPETAN Talijani pišu: Zvone Boban se vraća svojoj najvećoj ljubavi?

"Sve su odluke donesene na kolektivan i transparentan način", rekao je Ahmad sredinom travnja.

Vijest o privođenju prvog čovjeka afričkog nogometa dolazi samo dva tjedan prije početka afričkog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 21. lipnja do 19. srpnja.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • prajdali100:

  Nije najjasnije koje mu je ime a koje prezime.

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  kada će Boban pred istražitelje... ali hrvatskei to u svezi pretvorbe slastičarni Zagreb i još ponekih privatizacija ?

 • spica:

  To nema s nogometom nista