Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Nenad Bjelica: Moramo se vratiti u život

Nenad Bjelica
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
30.11.2019.
u 15:21

– Vidi se ruka trenera, dojam je da stvarno izvlači maksimum iz svoje momčadi. No mi želimo tri boda, moramo se nakon onakvog poraza od Atalante vratiti u život s pobjedom, držim da je momčad spremna za to – rekao je Bjelica.

Dinamo se danas vraća na domaće travnjake, nakon gostovanja kod Atalante na San Siru plavi će u Puli pokušati malo zaliječiti rane. Poraz od Atalante možda i ne bi bio tako bolan da plavi nisu odigrali tako lošu utakmicu. No, svatko ima pravo na loš dan, a navijači plavih vjeruju da je u Milanu doista bio samo loš dan i da će se plavi do 11. prosinca oporaviti, osvježiti i spremni dočekati utakmicu s Manchester Unitedom.

Najbolji lijek za ostavljanje lošeg izdanja protiv Atalante iza sebe je povratak pobjedama, a plavi do Cityja imaju današnju utakmicu s Istrom 1961 pa onda kod kuće s Varaždinom.

Istra je ove sezone daleko konkurentnija nego prošle iako je rezultati baš i ne maze, u nekoliko je utakmica prosula bodove u posljednjim minutama.

– I nama je Istra u Zagrebu bila neugodan suparnik, pobijedili smo s 1:0, ali oni su imali dvije-tri dobre situacije i stvarno nam je bilo teško protiv njih. Imali su dosta nesreće u zadnjih nekoliko utakmica, zaslužili su više bodova nego što ih imaju na svom kontu – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Probe za Manchester City

Nevjerojatno je da je momčad koju vodi Ivan Prelec u zadnje dvije utakmice ispustila bodove u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, u 0:1 porazu u Osijeku ostali su bez jednog boda, a Gorica im je pogotkom u 94. minuti stigla na 2:2 i ostali su bez dva boda. Tako su ostali jako blizu samom dnu tablice, a mogli su biti u mirnijoj zoni iako ne baš i u sigurnoj.

– Vidi se ruka trenera, dojam je da stvarno izvlači maksimum iz svoje momčadi. No mi želimo tri boda, moramo se nakon onakvog poraza od Atalante vratiti u život s pobjedom, držim da je momčad spremna za to – dodao je Bjelica.

Na Aldo Drosini (danas u 17.30 sati) Bjelica ne može računati na kartonirane Marina Leovca i Izeta Hajrovića, a sigurno će trener plavih koristiti i dio igrača koji nisu igrali u Milanu. Uz to, zbog kartona protiv Cityja ne može računati na dva od tri svoja stopera, nema Perića i Théophilea, ostao mu je samo Dilaver i za očekivati je da će Bjelica protiv Istre, pa onda i protiv Varaždina isprobati neke opcije. Moguće je da se na toj poziciji okuša iskusni François Moubandje, a priliku bi mogao dobiti i mladi Joško Gvardiol, možda i Josip Šutalo. Ne vjerujemo da će protiv Istre koristiti Ademija koji je znao ‘krpati’ tu poziciju i jedna je od opcija za City, no on stalno igra napola zaliječen. Iako je i Bjelica spomenuo mučenje plavih protiv Istrijana u posljednjoj maksimirskoj utakmici, pa i prije toga kad je bio domaćin Dinamo je slavio samo s 1:0, valja napomenuti da je u zadnje dvije utakmice u Puli Dinamo puno lakše dolazio do bodova, u prošloj sezoni je slavio s 4:0 i 4:1. No istina je da je današnja Istra bolja od one u prošloj sezoni, a da su plavi ipak psihički prazniji nakon šokova u Europi, prvo s onih nespretnih 3:3 protiv Šahtara kada su u posljednjim trenucima ispustili 3:1 vodstvo, a onda i s ovim posljednjim porazom od Atalante s kojim su si otežali situaciju u borbi za europsko proljeće.

Bez straha na Dinamo

– Dinamo ima momčad koja ima najveću kvalitetu u našoj ligi te je favorit u ovoj utakmici. Mi možemo dati svoj maksimum i vjerovati da se može dogoditi nešto da ova utakmica ne bude ‘jednosmjerna ulica’. Igrači su više puta pokazali da se, nakon šokova koje smo proživjeli, mogu izdići i na terenu dobro funkcionirati. To je neki put koji trebamo slijediti u današnjoj utakmici – rekao je trener Istre Ivan Prelec.

Nakon čudesnog ulaska u prvenstvo Mario Ćuže, igrač Dinama na posudbi u Istri, stao je s pogocima, zabio je šest u svoje prve tri utakmice, ali onda je uslijedio dugi post. No on u detalje zna igrače Dinama.

– Atmosfera je dobra, treniramo dobro i mislim da smo spremni. Oni su kvalitetniji, no mi ćemo ući bez straha – poručio je Ćuže.

>> Pogledajte što je Petković rekao nakon poraza od Atalante

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthVader
18:46 30.11.2019.

E Belica Belica, nisi za Dinamo. Pod tobom ima dosta neuspjeha. Ispadanje protiv Young Boysa, poraz od Rijeke u finalu kupa, nemogocnost pobjediti nikad slabijeg hayduka, neuspjeha protiv Sahtara u vec dobivenoj utakmici. Molim daj konacno otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije