Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN NAKON UTAKMICE

'Nema euforije nakon pobjede nad Srbima, znamo da ne ovisimo samo o sebi'

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Srbija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
16.01.2022.
u 15:51

"Turbulentna su vremena, imamo 'sto stvari' o kojima treba razmišljati. Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s ovim testovima. Dolaze Severec i Gojun jer je Matej Mandić pozitivan, a Šunjić je bio u sobi sa Srnom pa ne smijemo riskirati i ostati sa samo jednim vratarom", rekao je Horva

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 23-20 pobjedom protiv Srbije u 2. kolu skupine C stigla je nadomak plasmana u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Szegedu, ali za taj rezultat još mora u ponedjeljak od 18 sati svladati Ukrajinu, dok potom Francuska ne smije izgubiti od Srbije u susretu koji počinje u 20.30.

No, s obzirom kako Francuzi zasigurno žele u drugi krug prenijeti dva boda, realno je očekivati da će igrati na pobjedu.
Ukrajina je uvjerljivo izgubila oba susreta do sada, 23-31 od Srbije, a 23-36 od Francuske, i definitivno je najslabija momčad naše skupine. Udarne igle te reprezentacije su dva vanjska pucača. Lijevo je Dmitro Horiha, a desno Vladislav Doncov, a vrlo dobar je i vratar Genadij Komok, sva trojica članovi Motora iz Zaporožja.

Stoga ne čudi kako izbornika Hrvoja Horvata prije susreta s Ukrajinom više od suparnika brine situacija vezana uz zdravstvenu situaciju u našoj reprezentaciji, odnosno pojava koronavirusa koja "kroji" sastav iz dana u dan. Zbog toga što su neposredno uoči susreta sa Srbijom zbog pozitivnih nalaza otpali Zvonimir Srna i Matej Mandić, pa su za dvoboj protiv Ukrajine pozvani sprecijalisti za obranu Jakov Gojun, Tomislav Severec i vratar Dominik Kuzmanović.

"Turbulentna su vremena, imamo 'sto stvari' o kojima treba razmišljati. Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s ovim testovima. Dolaze Severec i Gojun jer je Matej Mandić pozitivan, a Šunjić je bio u sobi sa Srnom pa ne smijemo riskirati i ostati sa samo jednim vratarom", rekao je Horvat te se osvrnuo i na dvoboj s Ukrajinom:

"To je utakmica u kojoj će se nas pitati neke stvari. Došlo je do emotivnog pražnjenja protiv Srbije, ali već popodne krećemo s pripremom. Moramo dobro postaviti obranu da izbjegnemo borbu s njihovim 'teškašima'".

Jedan od junaka pobjede protiv Srbije je i debitant na velikim natjecanjima Tin Lučin koji je postigao pet golova.

"Presretni smo što smo uspjeli pobijediti u tako velikoj utakmici, ali nema previše vremena za euforiju, jer se u glavi već treba prebaciti na utakmicu s Ukrajinom. Moramo analizirati protivnika, što bolje se spremiti i nikako se opustiti. Znamo dan ne ovisimo samo o sebi, ali nadamo se da će Francuska pobijediti Srbiju. Na nama je koncentrirati se na utakmicu s Ukrajinom, a ostalo - što Bog da", kazao je Lučin koji ne krije kako sve u taboru opterećuje situacija vezana uz COVID-19.

"Specifična je situacija, doslovno 15 minuta prije početka utakmice može doći informacija da netko zbog pozitivnog testa ne može igrati kao što se jučer dogodilo Srni i Mandiću".

Jedan od igrača koji su zbog pozitivnih testova u reprezentaciji već naknadno pozvan je i Marin Jelinić koji je bio važan "kotačić" u obrani u susretu protiv Srbije.

"I u mlađim kategorijama već godinama igramo obranu 5-1 pa se nije bilo teško prilagoditi. Iako mi je izbornik rekao da budem spreman u slučaju Covida, poziv me je iznenadio. Odmah nakon Francuske sam dobio poziv, spakirao stvari i stigao u Szeged", izjavio je Jelinić.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
Bubalamala
17:28 16.01.2022.

Već sam jučer napisao da bi nas gol u zadnjim sekundama srbije mogao izbaciti sa EP. Srbiji je sada dovoljna bilo kakva pobjeda nad Francuskom. Čudi me da Horvat prilikom time auta nije na to upozorio.Naime da nije bilo tog gola Srbiji bi trebalo tri gola ili više da nas izbace. No nadajmo se da će Francuzi htjeti ponjeti sva četiri boda u dalnje takmičenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije