Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Černi:

Nema boljeg od Sukna, neuhvatljiv je

19.07.2014., Budimpesta, Madjarska - Europsko prvenstvo u vaterpolu, skupina B, Hrvatska - Srbija. Sandro Sukno.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
20.12.2014.
u 10:40

- Sukno je među najboljima na svijetu. Neprikosnoveni napadač, ima odličan pregled igre, nedohvatljiv šut i za vrhunske vratare. Na početku godine bio je malo i bolestan, ali nakon toga se vratio i iskazao vrhunsku kvalitetu - obrazložio je Černi svoj izbor.

Aleksandar Černi, inače diplomirani inženjer strojarstva, u vaterpolu je od glave do pete. Bio je igrač, sudac, kontrolor suđenja, opunomoćenik, glavni tajnik saveza... šef je Povjerenstva za registracije i već osmu godinu voditelj natjecanja u Prvoj B ligi. I zato jako dobro poznaje vaterpolsku igračku hijerarhiju u Hrvatskoj pa njegov izbor nije bio iznenađujući, najboljim smatra riječkog Dubrovčanina Sandra Sukna:

Među najboljima u svijetu

– Sukno je među najboljima na svijetu. Neprikosnoveni napadač, ima odličan pregled igre, nedohvatljiv šut i za vrhunske vratare. Na početku godine bio je malo i bolestan, ali nakon toga se vratio i iskazao vrhunsku kvalitetu - obrazložio je Černi svoj izbor.

Na visoko drugo mjesto postavili ste Nikšu Dobuda?

– Među najboljim je sidrašima na svijetu. Odigrao je praktično sve utakmice za Jug i reprezentaciju, šteta da nije bio na Svjetskom kupu. Jug ovisi o njemu, a velikim dijelom i reprezentacija.

Čime vas je osvojio Petar Muslim?

– Drugi je vanjski napadač nakon Sukna. Činjenica je da ima dana kad mu ne ide, ali kad je sto posto "unutra" njegov je doprinos velik. Još nije na Suknovoj razini, ali mu je blizu.

A što kažete na godinu Luke Lončara?

– Kao drugi sidraš, vrlo se dobro uklopio u sastav reprezentacije. Odradio je sve što je trebalo za klub i za reprezentaciju, a u Mladosti je i nositelj igre. U ovom je trenutku zajedno s Dobudom najbolji sidraški par.

Bukić predvodi novi val

I Dubrovčanin Marko Bijač u vašem je izboru najboljih?

– On je novi na listi, ali mislim da je to zaslužio. Sjajno je igrao u svim utakmicama za Jug i odlično zamijenio Josipa Pavića u hrvatskoj reprezentaciji. I kad je na Svjetskom kupu bio prvi vratar reprezentacije, apsolutno je opravdao povjerenje.

Niste zaboravili ni one koji dolaze, povjerenje dajete Luki Bukiću?

– Kao mladi igrač, na neki način predvodnik novog vala, zaslužio je mjesto među sedam najboljih igrača. Najmlađi je u mojem izboru i pred njim je blistava budućnost.

I na kraju – Paulo Obradović?

– Iznimno ga cijenim kao velikog borca, klupskog igrača. Uvijek kad može nastupi i uvijek daje sve od sebe. Iako ga je ozljeda spriječila u tome 
da pokaže što sve može, odradio je veliki posao za Primorje. Mislim da sasvim zaslužuje uvrštenje među najboljih sedam – zaključio je Černi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije