Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Nekadašnji nogometni prvoligaš prodaje se na Njuškalu

06.01.2020.
u 20:45

Oglas je objavio vinkovački nezavisni gradski vijećnik Damir Jakšić koji je uz svoj oglas stavio i napomenu kako je za sve dodatne informacije potrebno zvati Gradsko poglavarstvo Vinkovci. Istaknuta je i cijena potencijalnim kupcima od 6,5 milijuna kuna ili 874.041 euro

Iako su se na hrvatskom internetskom oglasniku Njuškalo i do sada mogli pronaći najrazličitiji oglasi gdje se sve moguće prodaje ili kupuje, prije nekoliko dana taj oglasnik dobio je razinu više.

Naime, u rubrici „Ostalo“ i podrubrici „Sve ostalo“ objavljen je oglas o prodaji većinskog paketa HNK Cibalia.

1/3

Oglas je objavio vinkovački nezavisni gradski vijećnik Damir Jakšić koji je uz svoj oglas stavio i napomenu kako je za sve dodatne informacije potrebno zvati Gradsko poglavarstvo Vinkovci. Istaknuta je i cijena potencijalnim kupcima od 6,5 milijuna kuna ili 874.041 euro.

'Stavio sam Cibaliju na Njuškalo da pomognem gradu prodati većinski paket dionica (Grad Vinkovci većinski je vlasnik HNK Cibalia, nap. a.). Bojim se da ni nakon neuspjela natječaja za prodaju i njegova današnjeg produljenja neće biti ništa od prodaje kluba. Cibaliju su gospoda do temelja uništila i toliko zadužila da nitko nije zainteresiran za kupnju kluba po trostruko većoj cijeni nego što vrijedi. Za dosadašnje uništavanje Cibalije nitko od odgovornih nije odgovarao. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca kao neovisni vijećnik tražio sam pismenim putem zadnje financijsko izvješće i reviziju kluba. Nadam se da ću to uskoro dobiti', objavio je Jakšić na Facebooku komentar o objavljenom oglasu.

Naime, do objave ovoga oglasa došlo je nakon natječaja koji je raspisan potkraj prošle godine, a na koji nije pristigla ni jedna ponuda. Svoju ponudu nije istaknuo ni Nelio Lucas o kojem se već mjesecima govori kao o potencijalnom kupcu i spasiocu kluba koji je još prije nekoliko godina pobjeđivao i Dinamo i Hajduk i igrao u eurokvalifikacijama.

Poslije toga neuspjela natječaja, uskoro se očekuje i raspisivanje novog natječaja. Prema najavama, taj novi natječaj bit će otvoren 16. siječnja i zatvoren 31. siječnja.

Tada će se znati više o budućnosti i sudbini Cibalije koja je prošle godine proslavila sto godina postojanja. Unatoč stoljeću djelovanja i natjecanja, vinkovački klub ušao je u najteže razdoblje u povijesti radi čega se s pravom postavlja pitanje njegova opstanka.

Dodatni su problem neriješeni vlasnički odnosi imovine kluba. Sve se to događa u vrijeme kada Cibalia ima višemilijunske gubitke i kada u nastavak natjecanja u 2.HNL ulazi s posljednjeg mjesta prvenstvene ljestvice i sa samo 10 osvojenih bodova. U trenutačnim okolnostima ispadanje bi bilo ono najblaže što bi se moglo dogoditi s Cibalijom ako u međuvremenu ne dođe do nekog čuda.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
11:34 07.01.2020.

Gabi Zaoka?

KR
kremenko
06:44 07.01.2020.

Gdje su bogati ljudi iz Vinkovaca ?

Avatar navijač
navijač
21:35 06.01.2020.

Daj bože da se nađe kupac , pa da Cibalia postane uspješan klub , jer samo kao privatni klub može opstati. Isti scenario čeka sve ostale klubove u HR. kad - tad. Jer dok je gradsko , znači da jea je svačije kad treba uzeti a ničije kad treba uložiti, stara priča iz bivšeg političkog sustava zbog koje su i propala sva državna poduzeća. A tko je pokrao i upropastio Cibaliu zna svatko u Vinkovcima , sigurno da nije baba Manda sa tržnice, nego onaj tko drži sve konce u županiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije