Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ODLAZAK

Nekada je bio 'hrvatski Leo Messi' i igrao u Barci, a sada (opet) spašava karijeru

Alen Halilović
Foto: Instagram/aAlen Halilović
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.08.2019.
u 08:16

Pet godina od potpisa za Barcu, 'hrvatski Leo Messi', kako su ga prozivali mediji, nije se naigrao u Standardu gdje se nalazio na posudbi iz Milana te će sada sreću, s 23 godine, potražiti u Portugalu, ali ne u jednom od velikana tamošnjeg nogometa (Porto, Benfica, Sporting)

Ofenzivni nogometaš Alen Halilović, koji je kao kapetan predvodio mladu hrvatsku reprezentaciju u lipnju na Europskom prvenstvu, u idućih će deset dana napustiti Standard iz Liegea, rekla je Hini osoba upoznata s pregovorima.

Sportske novine La Derniére Heure sa sjedištem u Bruxellesu izvijestile su u srijedu da bi Halilović mogao prijeći u portugalskog prvoligaša Vitóriju Guimarães.

Vitória Guimarães nije odgovorila na upit.

Anonimni izvor potvrdio je u četvrtak da će do kraja prijelaznog roka 23-godišnji Halilović gotovo sigurno otići iz Standarda, ali ne u portugalsku ligu. Prelaskom će nastojati dobiti veću minutažu te se nastaviti razvijati kao igrač.

Halilović je u belgijski Standard došao u siječnju te je od tada nastupio u 14 utakmica. Sa Standardom ima ugovor do kraja sezone, do ljeta 2020. godine. Tržište se zatvara 2. rujna.

U Standard se ljetos vratio hrvatski napadač Duje Čop nakon jednogodišnje posudbe provedene u španjolskom prvoligašu Valladolidu.

Podsjetimo, Alen Halilović u mlađim kategorijama Dinama bio je velika zvijezda koju su iz maksimirskog kluba najavljivali kao sljedećeg velikana hrvatskog nogometa. 

Mediji su bili oduševljeni igrom tada golobradog plavokosog krilnog igrača koji je već sa 16 godina zaigrao u Dinamovoj prvoj momčadi. Najmlađi je debitant i jedini maloljetnik koji je u povijesti nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju  te najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.  Kada je prije punoljetnosti potpisao za veliku Barcelonu sve je bilo spremno za njegov iskorak i na najvećoj sceni, ali život je još jednom pokazao svoju nepredvidivost

Pet godina od potpisa za Barcu, 'hrvatski Leo Messi', kako su ga prozivali mediji, nije se naigrao u Standardu gdje se nalazio na posudbi iz Milana te će sada sreću, s 23 godine, potražiti u Portugalu, ali ne u jednom od velikana tamošnjeg nogometa (Porto, Benfica, Sporting). To sigurno nije bio plan Halilovića kada je napuštao Dinamo, ali negdje je krenulo po zlu i nikada nije opravdao nade navijača i medija.  

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši



 
Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
08:22 23.08.2019.

Maloga je uništio gramziv otac i vlastita lijenost... Da se ostao kaliti u Dinamu još dvije-tri godine, tko zna gdje bi mu bio kraj!

RM
ruzica_mario
10:23 23.08.2019.

da je slusao tatu maminja bolje bi prosao

MP
mpetro35
10:46 23.08.2019.

svi su propali koji su kao klinci ošli u velike klubove... halilović, ćorić, murić, brodić, pa i brekalo ne igra .. i onaj mali bosanac što je prevario dinamo , nikad više nećemo čuti za njega .... lakomost i megalomanijanija roditelja su problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije