Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CICI U ČAST

Nekad se nije igralo za novac, bili smo sretni kada bismo dobili piće i hranu

storyeditor/2021-12-28/PXL_230321_32268002.jpg
29.12.2021.
u 17:00

Uoči 50. finala malonogometnog turnira Kutija šibica odigrat će se revijalna utakmica “Dva kapetana” u spomen na pokojne Zlatka Cicu Kranjčara i Duška Popovskog, koji su osamdesetih obilježili ovaj turnir, a zajedno su ga i osvojili 1981. igrajući za Contru

Sjajnu revijalnu utakmicu gledat će danas publika na malonogometnom turniru Kutija šibica. Za 50. izdanje ovog turnira, posljednjeg dana Kutije šibica gledat ćemo jednu posebnu priču. Naime, u revijalnoj utakmici pod nazivom “Dva kapetana”, koja je posvećena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjčaru te Dušku Popovskom – okupit će neka od najvećih imena velikog i malog nogometa.

I Ćiro dolazi na finalni dan

– Htjela sam za 50. Kutiju napraviti nešto posebno, nešto što do sada nije viđeno. U razgovoru s Krešimirom Čivragom, igračem koji je osvojio najviše prvih mjesta na turniru, došla sam na ideju da organiziram revijalnu utakmicu u spomen dva velika igrača, nažalost, oba preminula, Cicu Kranjčara i Duška Popovskog. Nije bilo problema s odazivom igrača, svi su pristali bez ikakvih nagovaranja. No pripremamo još dva velika iznenađenja. Na finalni dan doći će legendarni Ćiro Blažević i Zvonimir Boban – rekla je Dijana Muhović, voditeljica Kutije šibica i osnivačica ženskog turnira.

Tim Cico nosi ime legende Cice Kranjčara, koji je bio prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te osvajač Kutije šibica. Za ovaj će tim zaigrati, između ostalih, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Mladen Munjaković, Milivoj Bračun, Niko Kranjčar, Dario Šimić, Silvio Marić, Dalibor Poldrugač, Antonijo Franja, Hrvoje Štrok, Alen Peternac, Miralem Ibrahimović i Stipe Brnas. Tim Pop posvećen je Dušku Popovskom koji je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije te višestruki osvajač Kutije šibica. U ovom će timu igrati i Mario Švigir, Pavao Sudy, Stjepan Pavlic, Josip Palić, Damir Katovčić, Nenad Bičak, Robert Grdović, Tomislav Gričar, Adrian Šemper, Edo Derviščaušević i Krešimir Čivrag te još neka zvjezdana imena.

Zlatko Kranjčar nastupio je na desetak Kutija, ali samo je jednom igrao u finalu i osvojio turnir. Bilo je to 1981. godine kada je igrao za Contru.

– Taj trofej mi je posebno drag, a ta medalja ima posebnu mjesto u vitrini. Obožavao sam igrati mali nogomet. Kad sam postao profesionalac velikog nogometa, uvijek bih se dodatno motivirao kada bi igrao protiv haklera. U moje vrijeme haklera je bilo u velikom broju, svaki zagrebački kvart imao je po nekoliko dobrih – govorio je Cico Kranjčar.

Duško Popovski nije napravio ni približno veliku karijeru u velikom nogometu kao Cico Kranjčar, ali je zato napravio veliku karijeru u malom nogometu. Osamdesetih godina bio je jedan od ponajboljih igrača Kutije šibica. Uostalom, trofeji sve govore – bio je prvi šest puta – triput s Uspinjačom, jednom s Controm, Charliejem i Termotehnom Šela. Ima još dva druga (Kontra i Uspinjača) i dva treća mjesta (Uspinjača i Dvojka).

– Kutiju sam počeo igrati kao klinac, sa 16 godina. Mislim da je to bilo 1972. godine, kada sam igrao za kvartovsku momčad Big Ben. U to vrijeme to je bio jedan do najpopularnijih diskoklubova u Zagrebu. Kao klinac svake godine išao sam gledati turnir, divio sam se Rukljaču i Narseteu – rekao je jednom prilikom Popovski.

Za naslov 11 utakmica

Kada su ga pitali koja mu je najdraža momčad za koju je igrao, odmah je ispalio – Contra.

– Lijevo je igrao Kranjčar, desno Mlinarić, naprijed Dumbović i Mlinarić, a ja otraga. Tada se Kutija nije igrala za novac, već za gušt i dokazivanje pred zagrebačkim gledateljima. U to vrijeme bili smo sretni kada bi nam neki sponzor osigurao hranu i piće. Ako bi još netko dobio tenisice, to bi bio luksuz – istaknuo je Popovski.

Svi će reći kako je Uspinjača jedna od najboljih momčadi svih vremena na Kutiji?

– E, to su bila vremena. Duša momčadi bio je Sudy, a tu su još bila braća Zajmi, Adem i Burim. U to vrijeme bili smo i neslužbeni prvaci Europe, osvajali smo turnire po Austriji, Italiji, Nizozemskoj. Nikad neću zaboraviti kada smo u Italiji pobijedili njihove prvake s 11:3. S Uspinjačom sam osvojio Kutiju 1985. godine kada je na turniru igralo do sada rekordnih 648 momčadi. Za prvo mjesto trebalo je odigrati ni manje ni više nego 11 utakmica. A finale se igralo u Ledenoj dvorani pred 10.000 gledatelja – zaključio je Popovski koji je kao najdražu pobjedu na Kutiji izdvojio onu kada je Contra u finalu 1981. godine pobijedila Tiffany s 2:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije