Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB OPEN

Nekad je dobivao najbolje, a sad se svađa s gledateljima i ispada u prvom kolu

FRA, ATP Tour, French Open 2020
EXPA/PIXSELL
12.05.2021.
u 18:00

- Sretan sam da mogu igrati, da su mi leđa s kojima sam imao problema od početka godine napokon dobro.

Splićanin Borna Gojo, 23-godišnji član hrvatske teniske reprezentacije, postigao je na ATP Challengeru Zagreb Open jednu od najvećih pobjeda u karijeri. U dva je tie-breaka, s identičnim omjerom 7:5, 7:5, pobijedio 32-godišnjeg Letonca Ernestsa Gulbisa, nekad 10. tenisača svijeta.

Nije bilo lako igračima igrati po jakom suncu, bez usluge skupljača loptica (ipak je ovo samo Challenger), pa se na terenu vodila velika borba. Pobjednika su odlučili poen ili dva, nijanse, a one su bile na strani mlađeg Goje. Možda i zato što je Gulbis bio prilično nervozan, ulazio je u diskusiju s jednim od gledatelja čije mu glasnije navijanje za Bornu očito nije sjelo. Pa je Gulbis, uz to što je pojedinim rješenjima u igri podsjetio da je teniski čarobnjak, bacao reket, prigovarao sucu...

Goju čeka Seyboth Wild

– Gulbis je uvijek bio takav – komentirao je naš legendarni tenisač Goran Prpić koji je i sam skoknuo do Maksimira da pogleda malo dobrog tenisa. Prpić je sada trener naše tenisačice Jane Fett koja je u posljednje vrijeme postigla nekoliko zapaženih rezultata (pobijedila je u veljači u Francuskoj Mađaricu Dalmu Galfi od koje je prošli tjedan u Pragu izgubila Ana Konjuh), ali ima problema sa zapešćem pa ne igra onoliko često koliko bi željela.

A na pobjedniku teškog meča Borni Goji vidjelo se da je umoran. Nakon meča samo je kratko kazao:

– Ma, sve je super. Sretan sam da mogu igrati, da su mi leđa s kojima sam imao problema od početka godine napokon dobro. Nije bilo lako na terenu, težak suparnik, vruće nam je bilo, kao i svima, ali sačuvao sam usredotočenost na igru, sretan sam zbog pobjede i to je to. Odmorit ću se dobro i idemo dalje – zaključio je.

A to dalje osmi je nositelj turnira Brazilac Thiago Seyboth Wild (Seyboth mu je majčino, a Wild očevo prezime) koji je sa 0:6, 7:5, 7:5 bio bolji od Rusa Romana Safjuljina. Seyboth Wild je manje poznati Brazilac iz Rio de Janeira, ali zato što je mlad, a ne zato što nije kvalitetan, ima 21 godinu, lani je osvojio turnir u Santiagu i već je 126. na ATP listi.

Gojo je dvije godine stariji, ali malo više zaostaje na ATP listi, ovaj je tjedan na 238. poziciji. No, pobjeda protiv Gulbisa ima svoju težinu, pa je Splićanin u poretku uživo napredovao za šest mjesta.

I sad sve to i nije tako daleko od njegova najboljeg plasmana, 217. mjesta iz listopada prošle godine.

Priprema za Roland Garros

Naš gost iz Sarajeva, hrvatski zet Damir Džumhur, prošao je dalje kao sedmi nositelj, bez većih teškoća je sa 6:4, 6:3 nadjačao Japanca Goa Soedu. U drugom kolu ide na Argentinca Baeza.

Zagreb Open dio je Croatian Tennis Pro Tournaments serije od deset turnira Hrvatskog teniskog saveza koji se ovo proljeće održavaju u devet hrvatskih gradova. U uvjetima pandemije serija na velika vrata vraća profesionalni tenis u našu zemlju, a dio je kontinuirane inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji našim mladim tenisačima pružiti prilika za profesionalni razvoj kroz turnire na domaćem terenu. Neki to i odlično koriste...

Zagreb Open koji se igra za nagradni fond od 44.820 eura okupio je u TC Maksimir na Ravnicama 60 profesionalnih tenisača iz više od 40 zemalja. Nudi kvalitetan tenis i prava je šteta što zbog epidemioloških mjera nema (običnih) gledatelja. Igračima će pak biti izvrsna priprema za nadolazeći Roland Garros. Ondje je od naših Gojo prijavio kvalifikacije (kao i Karlović), a u glavnom turniru trebali bi biti Marin Čilić i Borna Ćorić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije