Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizak udarac Dagestanca

Nedozvoljenim udarcem Ramazanov onesposobio Soldića, borba poništena

03.12.2022.
u 05:58

U 125. sekundi borbe, Dagestanac je koljenom u međunožje udario Hrvata koji se nije uspio oporaviti za nastavak borbe pa je ona prekinuta i proglašena nevažećom (no contest)

Nedozvoljenim udarcem svog ruskog protivnika Murada Ramazanova, u svom debiju u organizaciji ONE Championship, 27-godišnji hrvatski MMA borac Roberto Soldić nije dobio priliku pokazati što zna i koliko može. Naime, već u prvoj rundi borbe u filipinskoj prijestolnici Manili, Dagestanac je udario Hrvata lijevim koljenom u nezgodno mjesto, a bolovi u Soldićevu međunožju bili su takvi da se nije uspio oporaviti za vrijeme propisanog medicinskog "time outa".

Na upit suca u kavezu Herba Deana, jednog od najboljih u tom poslu, može li nastaviti okršaj, Robocop je zanijekao pa je borba prekinuta i tako proglašena nevažećom (no contest).

Šteta, jer s time smo zacijelo zakinuti za jednu vrlo zanimljivu velterašku borbu između boraca različitih stilova, između sjajnog udarača (Soldić) i vrsnog hrvača (Ramazanov) koji je Hrvata uspio srušiti, hvatom za jednu nogu, nakon jedne minute borbe. No, nakon što se, Soldić, milimetar po milimetar uspijevao vratiti na noge, u 125. sekundi borbe dobio je udarac koljenom u testise koji su ga izdušili do mjere da se previjao na podu i odustao od nastavka borbe.

Šteta da je Soldićev debi završio ovako neslavno u čemu njegove krivice nema. Štoviše, odgovoran za ovo prvenstveno je nesmotreni Ramazanov čije koljeno, u tom kličnu uz žicu kaveza, otišlo prenisko.

Nakon ovakva ishoda dugo očekivanog debija Robocopa u jednoj od najjačih svjetskih organizacija MMA borbe, za vjerovati je da će nova borba između istih suparnika biti vrlo brzo zakazana.

Istu stvar doživio je, svojedobno, najbolji hrvatski MMA borac svih vremena Mirko Filipović. Naime, u borbi sa Nizozemcem Alistairom Overeemom, održanoj 2008. u Saitami, Cro Cop je također dobio udarac među prepone (i to dva) i on zacijelo jako dobro zna kroz kakve bolove je prolazio Soldić i zašto nije mogao nastaviti borbu.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije