Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Sosa je već ovim potezom pokazao da mu se (ne)igra za Hrvatsku, nije Dalić kriv...

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
Foto: nordphoto GmbH/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
1/2
09.05.2021.
u 07:00

Bilo je i većih i boljih igrača koji su morali pričekati svoj debi za A reprezentaciju, iako su smatrali da im je mjesto u njoj. Nažalost, Sosa nije bio strpljiv

Gotovo je, Borna Sosa odabrao je Njemačku te više neće nastupati u kockastom dresu. Odluka je konačna, priopćio je to i izborniku Daliću.

Njemački Sky prvi je u petak objavio da bi hrvatski mladi reprezentativac mogao igrati za Njemačku na Euru nakon što je u tajnosti dobio njemačku putovnicu. Sjajnog 23-godišnjeg beka Stuttgarta Nijemci su pratili već dulje vrijeme, a Bild je objavio da ga je Joachim Löw već stavio na širi popis igrača za Europsko prvenstvo. U HNS-u su rekli da nisu znali za tu akciju DFB-a, a cijelu priču o promjeni reprezentativnog dresa potvrdio je i sam Sosa nakon prekjučerašnje pobjede Stuttgarta protiv Augsburga 2:1.

Ozlijeđen za Bišćana pa igrao za Stuttgart

– Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktor reprezentacije, op. a.) i razgovarali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku – rekao je Sosa pa zatim i odgovorio na pitanje znači li to da bi na Euru mogao igrati za Njemačku:

– Da, postoji mogućnost.

Tijekom petka čuo se Sosa i s izbornikom Dalićem te mu poručio da je njegova odluka konačna, da je odabrao Njemačku.

Bio je Sosa na Dalićevu radaru, no izbornik je procijenio da Borna još uvijek nije igrač za naslovne uloge vatrenih pa ga je tako i uoči posljednjeg okupljanja A reprezentacije radije ustupio svom kolegi iz mlade reprezentacije Igoru Bišćanu.

No tu su već počele neke “čudne” Sosine igre jer, iako su se mladi vatreni borili za četvrtfinale Eura (koje su na kraju i izborili), Borna je nekoliko dana prije okupljanja nedolazak na Bišćanovo okupljanje opravdao ozljedom. A onda je već četiri dana nakon toga zaigrao svih 90 minuta protiv Werdera pa idući vikend opet svih 90 minuta protiv Borussije Dortmund. Očito je već tada bio u kontaktu s Njemačkim nogometnim savezom pa je kalkulirao te zato eskivirao tu posljednju utakmicu skupine Eura do 21 godine protiv Engleza.

Trebao je biti strpljiviji

I zato bi bilo nekorektno, sad kad smo izgubili Bornu Sosu, krivnju svaliti na Zlatka Dalića. Jer, to što je odabrao Njemačku isključivo je odluka i želja Borne Sose. Mogao je biti strpljiviji i nakon Eura sigurno bi se našao na Dalićevu popisu.

Bilo je i većih i boljih igrača koji su morali pričekati svoj debi za A reprezentaciju, iako su smatrali da im je mjesto u njoj. Nažalost, Sosa nije bio strpljiv. Hrvatska je tako izgubila jednog potencijalno velikog igrača, ali srećom, na njegovoj poziciji imamo fenomenalnog Bornu Barišića, ali i Joška Gvardiola, koji je ove sezone briljirao na poziciji lijevog beka u Dinamu. I zato za Sosom ne treba plakati, nego se potruditi da nam takvi igrači ne pobjegnu i u budućnosti. 

Ključne riječi

Komentara 105

Avatar jeremija1
jeremija1
08:04 09.05.2021.

Dobro su mu napisali hrv. navijači ; njegova braća su od sad Ilkay, Emre i Mesult. A Thomas mu bude brat dok ga bude išlo. Kad ga stane, arhiviran bude ko Brdarić ili Sean Dundee. On već sad ima cijenu od 11 Mio eura i o nekakvoj borbi za postizanje cijene nema niti govora. Nikakvim pritiscima on nije bil izložen, poput Klasnića, Rakitića ili braće Kovač. U njihovom slučaju su određeni pritisci čak i razumljivi, jer su kao igrači proizvod sistema. Plus kaj su tam i rođeni te za razliku od njega govore perfektno njemački. Klasnić ni do danas nije naučil pravilno hrvatski, ali im je odma rekal da igranje za Njemačku ne dolazi u obzir. A ovaj nesretnik niti je proizvod sistema, niti je rođen, niti je živil u Njemačkoj. A njemački jezik vjerovatno slovka. Jadno od njemačkog saveza, da ne može biti jadnije - kad od jedne male Hrvatske kradu gotovog igrača, opravdavajući se činjenicom kak je dotičnome mama rođena u Berlinu. Pamtim i znam dobro da je za dobivanje njem. državljanstva desetljećima važila etnička pripadnost roditelja, a ne mjesto rođenja. No, kad treba, onda je dovoljno i mjesto rođenja roditelja. Nadam se da se budu usrećili sa ovim mladićem, pogotovo zbog onog bezkičmenog Bierhoffa i šmrkljojeda Löwa. To je jedini izbornik koji pred kamerama svijeta jede svoje šmrklje. Dobar im tek !

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
07:57 09.05.2021.

Ma jasno je ko dan da je Sosin prelazak u Njemačku repku projekat koji je već neko vrijeme u realizaciji, sada mu je samo trebao ovaj smješni alibi da, eto, nije dobio poziv od Dalića pa je razočaran "morao" prijeći u Njemačku repku jer je u svojoj glavici procijenio da Nijemci imaju bolju perspektivu na budućim prvenstvima. Sve je to možda točno, ali tako su mogli razmišljati i Modrić, i Rakitić, i svi ostali, pa nisu, nego su Vice prvaci svijeta.

Avatar Francek007
Francek007
08:04 09.05.2021.

Nemamo mi što plakati, ako njemu ili bilo kojem igraču nije čast igrati za Hrvatsku onda neka ide gdje god. Na žalost patriotski odgoj se izgubio prevladava samo novac i osobni interesi. Iznad svih Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije