Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA NEODREĐENO

NBA liga suspendirala Gilberta Arenasa

Gilbert Arenas
AFP
07.01.2010.
u 09:21

Komesar NBA lige David Stern suspendirao je košarkaša Washington Wizardsa Gilberta Arenasa na neodređeno razdoblje bez plaće zbog unošenja vatrenog oružja u svlačionicu momčadi 21. prosinca prošle godine.

Policija trenutno istražuje od kojim je okolnostima Arenas uopće unio četiri komada vatrenog oružja unutar Verizon Centra, a suspenzija NBA lige dolazi na igračev 28. rođendan.

- U početku sam se suzdržavao reakcije zbog poštovanja prema policijskoj istrazi i radu državnog odvjetnika, a iz istog sam razloga pozvao i Wizardse da se suszdrže od bilo kakve reakcije. Ali nakon što je cijela stvar izašla u javnost i nakon što sam vidio Arenasovu akciju na sve, odlučio sam se reagirati. On je cijeli prošli tjedan twitao o svemu i konstantno se šalio na račun cijelog slučaja. Njegovo trenutno ponašanje navodi me na zaključak da nije trenutno spreman ni prikladan za igranje utakmica NBA lige. Stoga sam se odlučio na suspenziju gospodina Arenasa na neodređeno razdoblje bez plaće, a odluka stupa na snagu odmah – rekao je Stern.

Oružje su zaplijenili policijski službenici iz glavnog grada nakon što su na lice mjesta poslani po službenoj dužnosti, a nakon dojave koja je stigla iz zasad nepoznatog izvora u lokalni Ured državnog odvjetnika.

Arenas se kasnije pravdao kako je donio oružje u dvoranu ukako bi ga maknuo od dohvata djece u vlastitom domu, kao i da je potezanje istoga na suigrača Javarisa Crittentona bila samo šala, ali NBA liga shvatila je cijeli slučaj maksimalno ozbiljno, a suspenziju svog igrača podržali su i iz Washington Wizardsa.

Svakom utakmicom koju propusti Arenas će izgubiti oko 147.000 dolara od ukupno 16.2 milijuna dolara koliko mu je trebao donijeti njegov ugovor ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije