Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO PLAY-OFF

NBA liga: Poraz Utaha u derbiju Zapada, Bogdanović zabio 21 koš

NBA: Phoenix Suns at Utah Jazz
Rob Gray/REUTERS
09.04.2022.
u 09:31

Sunsi su ovom pobjedom potvrdili prvu poziciju na Zapadu, dok je Utah trenutno na petom mjestu uoči zadnje utakmice regularnog dijela sezone

U derbiju Zapadne konferencije NBA lige Phoenix Sunsi su na gostovanju pobijedili Utah Jazz sa 111-105, a kod domaćina je najefikasniji bio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je postigao 21 koš uz sedam skokova.

Sunsi su ovom pobjedom potvrdili prvu poziciju na Zapadu, dok je Utah trenutno na petom mjestu uoči zadnje utakmice regularnog dijela sezone.

Domaći sastav je tijekom utakmice imao 17 koševa viška, no gosti su sve nadoknadili sjajnom zadnjom četvrtinom koju su dobili sa 36-13. Utah je ove sezone izgubio čak 16 utakmica u kojima je imao dvoznamenkasto vodstvo.

"Imali smo samo šest asistencija u drugom poluvremenu. Lopta se prestala kretati. Odustali smo od nečega. Kada nemate učinkovit posjed, puno teže se i braniti," kazao je trener Utaha Quin Snyder.

"U posljednjoj četvrtini smo prestali trčati, prestali smo igrati na način na koji smo igrali ranije", dodao je Rudy Gobert koji je upisao svoj 52. double-double sa 16 poena i 12 skokova.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najefikasniji kod domaćina. Za 32 minute provedene na parketu zabio je 21 koš uz šut 7-18 iz igre pri čemu je trice gađao 3-11. Dodao je i sedam skokova, asistenciju i dvije ukradene lopte.

Kod Sunsa najefikasniji je bio Devin Booker sa 33 koša, Chris Paul je dodao 16 koševa i 16 asistencija, dok je Deandre Ayton upisao 19 koševa i 10 skokova.

Jazz završava svoju regularnu sezonu u nedjelju navečer u Portlandu u isto vrijeme kada Denver ugošćuje Los Angeles Lakerse bez LeBrona Jamesa. Utah će pobjedom osigurati petu poziciju na Zapadu, a u slučaju poraza, te pobjede Denvera, past će na 6. mjesto.

Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksi na gostovanju su pobijedili Detroit Pistonse sa 131-101 osiguravši barem treće mjesto na Istoku, a mogu biti i drugi.

Bucki su silovito ušli u utakmicu i nakon prve četvrtine vodili sa sa 30-8. Prvake je do pobjede vukao Giannis Antetokounmpo sa 30 koševa, 13 skokova i osam asistencija.

"Znao sam da moram biti agresivan. Čak i kad smo imali veliku prednost, nastavio sam, jer ovo je doba godine kada se stvaraju dobre navike. Sada nije vrijeme za varanje," poručio je Antetokounmpo.

Brook Lopez dodao je 17 poena, a Khris Middleton 15 koševa. Kod domaćina Rodney McGruder je ubacio 26 koševa, dok je Saddiq Bey dodao 20 koševa.

Brooklyn Netsi su na krilima Kevina Duranta nadoknadili 17 koševa zaostatka i na koncu pobijedili Cleveland Cavalierse sa 118-107.

Durant je zabio 36 koševa uz pet skokova i pet asistencija. Kyrie Irving je dodao 18 koševa i osam asistencija, dok je Bruce Brown zamalo upisao triple-double sa 18 koševa, 10 skokova i osam asistencija. Darius Garland je postigao 31 koš za Cavse, dok su Lauri Markkanen i Evan Mobley dodali po 17 koševa.

Nakon sezone pune komplikacija, stvari su konačno jednostavne za Brooklyn Netse. Dobili su dvije utakmice kod kuće i ušli su u doigravanje. Netsi su ove sezone bili 21 utakmicu bez Duranta koji je imao problema s koljenom, te Irvinga koji nije cijepljen pa je propustio i više utakmica. U veljači je momčad napustio i James Harden, pa nisu pokazali što se od njih očekivalo.

"To je sada prošlost. Sada samo kontroliramo ono što možemo kontrolirati i pripremamo se za doigarvanje," kazao je Irving.

"Takva je bila priroda naše sezone. Međutim, večeras je dobar primjer kako možemo odgovoriti," poručio je Durant.

Vodeća momčad Istoka Miami Heat je slavila protiv Atlanta Hawksa sa 113-109.

Miami je i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto na Istoku, a zanimljivo, Hawksi bi mogli biti njihovi suparnici u prvoj rundi doigravanja.

Bila je to prava natjecateljska utakmica, a domaćin je pobjedu izborio u samoj završnici. Bam Adebayoa je predvodio pobjednički sastav sa 24 koša i šest skokova, a Jimmy Butler je postigao 20 poena. Trae Young je predvodi goste sa 35 koševa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije