Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LaMarcus Aldridge

NBA košarkašu dijagnosticirali srčane probleme. Vratio se, ali sada ide u mirovinu

Foto: Instagram
1/4
31.03.2023.
u 22:01

Igrao je za Portland Trail Blazerse, San Antonio Spurse i Brooklyn Netse. Sedam je puta biran za All-Star utakmicu.

Američki 37-godišnji košarkaš LaMarcus Aldridge u petak je po drugi put objavio da je završio svoju igračku karijeru u kojoj je posljednjih 16 godina proveo u NBA ligi. Aldridge je posljednju utakmicu odigrao prošle sezone u dresu Brooklyn Netsa. Prvobitni odlazak u mirovinu objavio je 15. travnja 2021., kad su mu liječnici dijagnosticirali srčanu aritmiju.

No, potom se vratio na parket i u 47 prošlosezonskih utakmica je u prosjeku ubacivao 12,9 koševa uz 5,5 skokova. Aldridge je u svojoj objavi na Twitteru citirao nedavno umirovljenog najboljeg quarterbacka u povijesti NFL-a Toma Bradyja.

"Kako rekao TB12, imate priliku za samo jedno veliko, emocionalno umirovljenje... pa, s tim u vezi... zahvalan sam za sve uspomene, za obitelj i prijatelje koje sam stekao tijekom svoje karijere. Bila je to sjajna vožnja i uživao sam u svakoj minuti", napisao je Aldridge.

U NBA ligu je došao sa sveučilišta Texas kao drugi izbor na draftu 2006. Najveći dio karijere proveo je igrajući za Portland Trail Blazerse (2006. - 2015.) iz kojih je prešao u San Antonio Spurse (2015. - 2021.), da bi karijeru završio u Brooklyn Netsima (2021. - 2022.).

Foto: Instagram

U karijeri je prosječno postizao 19,1 koševa i imao 8,1 skokova u 1076 utakmica. Sedam puta je biran za All-Star utakmicu, dvaput proglašavan članom druge postave NBA lige, a triput je završio u trećoj petorci, ali nije uspio osvojiti naslov NBA prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije