Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUCAN U TRBUH

NBA igrač ubijen dok je provaljivao u stan

Bryce Dejean-Jones
Reuters
29.05.2016.
u 11:06

Vjeruje se da Dejean-Jones "mislio da provaljuje u stan poznate osobe", ali je ušao u pogrešan stan, izjavio je za televizijsku postaju KXAS upravitelj zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Rookie NBA momčadi New Orleans Pelicansa Bryce Dejean-Jones ubijen je u subotu kada je provalio u jedan stan u Dallasu. 

Dejean-Jones,  23-godišnji košarkaš Pelicansa, nogom je razbio vrata na jednom stanu, objavila je policija. Buka je probudila stanara koji je kazao i da mu Dejean-Jones nije odgovorio kada ga je pozvao. Kada je Dejean-Jones razbio vrata spavaće sobe, muškarac ga je upucao, kaže se u policijskom priopćenju.

Dejean-Jones je podlijegao ozljedama u bolnici, a pucnjava je pod istragom, dodaje policija. Njegov agent Scott Nichols je za ESPN kazao da je Dejean-Jones preminuo od ozljeda u području trbuha.

Vjeruje se da Dejean-Jones "mislio da provaljuje u stan poznate osobe", ali je ušao u pogrešan stan, izjavio je za televizijsku postaju  KXAS upravitelj zgrade u kojoj se dogodila pucnjava. Neki izvori tvrde da djevojka Dejean-Jonesa živi u zgradi u kojoj je ubijen. Navodno je došao u Dallas na proslavu rođendana svoje kćerke a onda se posvađao s njenom majkom.

Dejean Jones, visok 1.98 m igrao je za sveučilište Iowa State, a za Pelicanse je u 14 utakmica ove sezone ostvario prosjek od 5.6 koševa i 3.4 skoka. U NBA je debitirao u siječnju, a s momčadi iz New Orleansa je u veljači potpisao višemilijunski ugovor.

>> Golden State izborio majstoricu, briljirao Klay Thompson sa 11 trica

Komentara 8

CR
crocro
11:29 29.05.2016.

Svi koji su spremni provaljivati u tuđe stanove i kuće a ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, također moraju biti spremni prihvatiti i posljedice takva odvažna čina. Kada bi netko provalio u tuđu kuću ili stan da pobjegne i skrije se od ubojice ili više članova bande što se mora ustanoviti, tek tada bi upad u tuđi stan ili kuću mogao biti opravdanje. Za svaku namjeru provale i krađe, počinitelj treba računati na otpor vlasnika. Sada je drugo pitanje da li se provalnik može savladati fizičkom silom od strane vlasnika pa pozvati policiju, da li se provalnik usprotivio upozorenju vlasnika da će pucati, to su stvari koje valja raspetljati. No u Americi vlada pravilo "pucaj pa ga upozori". U svakom slučaju vlasnik stana ili kuće u koju je provalnik nasilno ušao i koji krade predmete iz kuće, ne bi trebao biti oštro sankcioniran pa čak i optužen za ubojstvo. A što da provalnik ubije vlasnika koji se usudio oduprijeti mu i ugroziti njegov plan, pobjegne i nikada ne bude otkriven, a nevini vlasnik stana zauvijek napusti svoju rodbinu. Postavlja se pitanje, koje je veće zlo. Najveći je propblem da se vlasnik stana mora opravdavati zašto je baš tada bila noć, zašto je baš tada spavao, zašto je baš tada primjeti provalnika, zar ga je baš morao primjetiti a mogao se praviti da ga ne vidi a mogao ga je i nagraditi barem, sa 100 000 dolara i ovaj bi mirno otišao iz njegove kuće. Pa tako i slijedećeg provalnika mirno dočekati i ne usuditi braniti se. Tako je najvjerojatnije da ne bi bio optužen. Naravno to se odnosi za slučajeve ne daj Bože u Hrvatskoj. Kada ti netko dođe krasti jabuke, ti mu ponudi košare i prijevoz.

KT
komen_tar
12:42 29.05.2016.

Haha mislio da provaljuje u stan poznate osobe, sta bi to trebalo znaciti???

ZG
zgrio
14:22 29.05.2016.

Znači u stan "poznate osobe" je prihvatljivo provaljivat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije