Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUCAN U TRBUH
Povratak na članak

NBA igrač ubijen dok je provaljivao u stan

Vjeruje se da Dejean-Jones "mislio da provaljuje u stan poznate osobe", ali je ušao u pogrešan stan, izjavio je za televizijsku postaju KXAS upravitelj zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Komentari 8

CR
crocro
11:29 29.05.2016.

Svi koji su spremni provaljivati u tuđe stanove i kuće a ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, također moraju biti spremni prihvatiti i posljedice takva odvažna čina. Kada bi netko provalio u tuđu kuću ili stan da pobjegne i skrije se od ubojice ili više članova bande što se mora ustanoviti, tek tada bi upad u tuđi stan ili kuću mogao biti opravdanje. Za svaku namjeru provale i krađe, počinitelj treba računati na otpor vlasnika. Sada je drugo pitanje da li se provalnik može savladati fizičkom silom od strane vlasnika pa pozvati policiju, da li se provalnik usprotivio upozorenju vlasnika da će pucati, to su stvari koje valja raspetljati. No u Americi vlada pravilo "pucaj pa ga upozori". U svakom slučaju vlasnik stana ili kuće u koju je provalnik nasilno ušao i koji krade predmete iz kuće, ne bi trebao biti oštro sankcioniran pa čak i optužen za ubojstvo. A što da provalnik ubije vlasnika koji se usudio oduprijeti mu i ugroziti njegov plan, pobjegne i nikada ne bude otkriven, a nevini vlasnik stana zauvijek napusti svoju rodbinu. Postavlja se pitanje, koje je veće zlo. Najveći je propblem da se vlasnik stana mora opravdavati zašto je baš tada bila noć, zašto je baš tada spavao, zašto je baš tada primjeti provalnika, zar ga je baš morao primjetiti a mogao se praviti da ga ne vidi a mogao ga je i nagraditi barem, sa 100 000 dolara i ovaj bi mirno otišao iz njegove kuće. Pa tako i slijedećeg provalnika mirno dočekati i ne usuditi braniti se. Tako je najvjerojatnije da ne bi bio optužen. Naravno to se odnosi za slučajeve ne daj Bože u Hrvatskoj. Kada ti netko dođe krasti jabuke, ti mu ponudi košare i prijevoz.

VL
ZG
zgrio
14:22 29.05.2016.

Znači u stan "poznate osobe" je prihvatljivo provaljivat.

VL
KT
komen_tar
12:42 29.05.2016.

Haha mislio da provaljuje u stan poznate osobe, sta bi to trebalo znaciti???

VL
IH
iron.hide.54966
13:55 29.05.2016.

Očito su dugovi bili još veći...šteta....

VL
HR
hr76
21:41 29.05.2016.

I naš zakon treba promijeniti da zaštiti nepovredivost doma. U Americi se provalnika s pravom može sankcionirati, a kod nas bi te sudovi razapeli s podijeljenom krivnjom ili prekomjernom silom pa bi još osoba koja brani dom završila i na dugogodišnjoj robiji. Taj naš zakon je loš, jer onaj tko provali treba snositi sve posljedice, uključujući i ovakav ishod.

VL
LU
lukivoda
13:54 29.05.2016.

ko mu je kriv kad nije upisal tečaj kod antifašista KAKO OTET STAN

VL
DU
Deleted user
11:35 29.05.2016.

Od ljutnje zbog toga jer ga je ostavila cura nije primijetio da je provalio u tuđi stan. Pošto su ameri laki na okidaču i jedva čekaju da nekoga ubiju ljutiti " provalnik " je dobio metak, a cura se riješila nasilnika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.