Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA

NBA: 19-godišnji Cunningham prvi izbor drafta

NBA: NBA-Draft
Brad Penner/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.07.2021.
u 10:34

Ove sezone u prve dvije runde drafta nije bilo hrvatskih košarkaša.

U NBA ligi je održan draft, a pravo na prvi izbor imali su Detroit Pistonsi koji su izabrali 19-godišnjeg braniča sveučilišta Oklahoma State Cadea Cunninghama.

Cunningham je u prosjeku imao 20.1 koš, 6.2 skoka, 3.5 asistencija i 1.6 ukradenih lopti, a 2019. je bio i član američke reprezentacije do 19 godina koja je osvojila svjetski naslov.

"Sve ovo je ludo. Riječi ne mogu izraziti emocije. Spreman sam vidjeti što mogu pokazati na sljedećem koraku", rekao je 19-godišnjak nakon drafta.

Detroit je prošle godine imao omjer pobjeda i poraza 20-52, a prvi "pick" je dobio na lutriji 22. lipnja. Posljednji put Pistonsi su imali prvi izbor drafta 1970. kada su izabrali Boba Laniera koji je 1992. uvršten u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Drugi su birali Houston Rocketsi, a izabrali su 19-godišnjeg braniča Jalena Greena koji je prošle sezone igrao za Ignite u NBA razvojni ligi.

Cleveland Cavaliersi su bili treći izabravši 213 cm visokog Evana Mobleyja koji je prošle sezone imao prosjek od 16.4 koša i 8.7 skokova za sveučilište USC.

Četvrti po redu Toronto je izabrao Scottiea Barnesa, a peti Orlando Jalena Suggsa.

Australac Josh Giddey kao šesti izbor seli u Oklahoma City.

Ove sezone u prve dvije runde drafta nije bilo hrvatskih košarkaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije