Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko juniorsko prvenstvo

Nazor: I bez Mazalina, očekujem nas u borbi za odličja

'29.08.2012., Zadar - KK Zadar ugostio je ruski KK Samara te uvjerljivo pobjedio rezultatom 101:45 u slabo ispunjenoj dvorani Kresimira Cosica. Trener Zadrana Ante Nazor. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Filip Brala/PIXSELL
26.06.2015.
u 18:24

- Mazalin je kreativac i njega smo planirali koristiti na jedinici, da nam poveže unutarnju i vanjsku igru, no i pored njega tu je dosta talentiranih igrača

Utakmicom protiv Egipta, Hrvatska u subotu započinje svoj nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu na Kreti (U-19). Mladi Hrvati u Grčku su doputovali bez Lovre Mazalina koji je prije puta slomio prst pa će selekcija koju vodi Zadrov trener Ante Nazor biti oslabljena.

- Mazalin je kreativac i njega smo planirali koristiti na jedinici, da nam poveže unutarnju i vanjsku igru, no i pored njega tu je dosta talentiranih igrača koji to također mogu odigrati. Osim toga, kompletni smo bili tek posljednjih pet dana jer su se mladi cibosi, zbog igranja finala doigravanja, pojavili kasnije. Srećom, oni su došli spremni pa smo rad Dubrovniku posvetili odnosima u momčadi, kvaliteti suradnje u igri, obnavljanju načela igre i slično - ističe Nazor kojemu je ovo već osma ljeto da ga provodi s mlađim uzrastima.

Štoviše, ovaj 37-godišnji stručnjak se svako ljeto u posljednje četiri godine kući vraćao s odličjem. Prije četiri godine bilo je to kadetsko europsko zlato iz Vilniusa, a godinu poslije bronca sa svjetskog kadetskog prvenstva iz Kaunasa. Prije dvije godine Nazor i njegovi izabranici osvojili su europsko juniorsko srebro, a lani europsku juniorsku broncu i nju je osvojio naraštaj kojeg i ovo ljeto vodi.

- Ovaj put u borbi za odličja, osim branitelja naslova Amerikanaca, očekujem i Turke, domaćine Grke, nas Hrvate, Srbe i Španjolce. Doduše, promijenio se sustav natjecanja jer eliminacije počinju s osminom finala pa već tada neki od favorita može doživjeti nokaut.

Bez obzira na uvjerljivu dubrovačku pobjedu nad Turcima, Nazor pred svoje štićenike ne stavlja imperativ medalje.

- Ne treba pred njih stavljati velika očekivanja jer to je nešto što škodi ovoj generaciji.

I doista, od Bendera, Mazalina, Žižića i ostalih klinaca prije dvije godine očekivalo se kadetsko zlato, a ta je selekcija pobijeđena u četvrtfinalu. Zato ja uvijek kažem da rezultat u mlađim uzrastima nije bitan toliko koliko je bitno stvoriti igrača za seniorsku selekciju. U mojih osam godina nismo imali ovako nadaren naraštaj pa utoliko moramo istrpjeti i pokoju pogrešku. Naime, puno je tu talentiranih igrača kod kojih su uključena i ega, svatko od njih je neka mala zvijezda i to je prostor u kojem ja detektiram opasnost.

Nazorovu vrstu čine i petorica igrača mlađeg godišta, a 18-godišnjaci su Badžim, Slavica, Bender, Žižić i Zubac, a iz zaključnog godišta (1996.) najpoznatije ime je Marko Arapović (206 cm). Osim Arapovića (Cedevita), u tom društvu trebali bi prednjačiti svestrani Bender (Makabi) i centarski moćni Žižić (Cibona).

- Godina razlike u ovim godinama dosta znači jer se dečki još uvijek razvijaju. S takvom momčadi možeš naletjeti na akcelerante i izgubiti utakmicu i to bi netko mogao proglasiti debaklom, a razvoj igrača treba gledati sa puno šireg aspekta. Nakon ovog SP-a sva petorica 18-godišnjaka će se priključiti juniorskoj reprezentaciji koja igra Europsko prvenstvo - naglašava Nazor.

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
07:23 27.06.2015.

Sretno dečki o donesite doma mrežicu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije