Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HNS-u

Navijači ne žele Šukera, Šimić dobiva sve veću potporu

Šuker
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
23.11.2017.
u 13:00

– Smatram da je Šimić idealno rješenje. Ima 100 nastupa za reprezentaciju, dokazao se već i kao nogometni dužnosnik kroz odličan rad u Nogometnom sindikatu, a veliki mu je plus i što je uspješan biznismen.

Ove godine neće biti izbora za novog predsjednika HNS-a, bit će samo redovna skupština 19. prosinca, sve ostalo su medijske špekulacije – rekao je nedavno Damir Vrbanović, no samo nekoliko dana nakon toga dogodio se preokret.

Davor Šuker i njegova ekipa promijenili su strategiju i izbore raspisali za prosinac. Oni će se održati 22. prosinca, a predsjednik će se birati u 12 sati u zagrebačkom Sheratonu.

Takva odluka na Izvršnom odboru u HNS-a sugerira kako su aktualni vlastodršci u HNS-u uvjereni u podršku većine županijskih saveza, koji na kraju i odlučuju, a samim time i u svoju pobjedu. Procijenili su da im vrijeme nije saveznik, da bi Dario Šimić, koji ima podršku Gorana Vlaovića, Marija Stanića, Stipe Pletikose i još nekih suigrača iz reprezentacije, s vremenom mogao ojačati i dobivati sve veću podršku.

Stoga će izbori biti na rasporedu brže od očekivanog pa se nameće zaključak da je Šimić prekasno ušao u utrku te da neće stići predstaviti svoj program. Slijedom svega napisanog čini se kako je Šuker veliki favorit za reizbor.

Šuker
1/10

Međutim, pitanje je hoće li to biti po volji navijačima koji su očito nezadovoljni njegovim radom. U brojnim anketama uživa sva manju podršku. Tako je i na portalu Večernjeg lista Šimić u dvije ankete dobio prednost pred Šukerom. 

U ovoj zadnjoj pitali smo "Tko će pobijediti na izborima za predsjednika HNS-a?" Dario Šimić dobio je 62,64 posto glasova, a Davor Šuker 34,48. Marijan Kustić, koji je neko vrijeme kotirao kao izgledni kandidat, a sada bi se mogao i povući iz utrke, dobio je samo 2,87 posto.

Foto: VLm

S takvim raspletom situacije bio bi zadovoljan Otto Barić koji bi volio Šimića vidjeti na čelu HNS-a.

– Smatram da je Šimić idealno rješenje. Ima sto nastupa za reprezentaciju, dokazao se već i kao nogometni funkcioner kroz odličan rad u Nogometnom sindikatu, a veliki mu je plus i što je uspješan biznismen. A to znači da u HNS ne želi ući zbog novca, kao što to neki čine. Kod Darija sam vidio iskrenu želju za promjenama u hrvatskom nogometu i zato će imati moju podršku. Slabo poznajem proceduru oko kandidature i izbora, ali nekako sam dojma da je sve ustrojeno tako da će biti teško skinuti Šukera s pozicije, rekao je Barić.

Komentara 96

Avatar Becarina
Becarina
13:27 23.11.2017.

Navijaci su za Sukera, nasjajduk i huligani protiv.

Avatar Django
Django
13:23 23.11.2017.

Prvo su guslali da hoće nove izbore u HNS-u, sad kad su dobili opet nije dobro. Šimić navodno nije još spreman za kampanju, program mu još nije gotov a priča naokolo da zna kako treba urediti nogometnu kuću. Zna on malo morgen, nije mu Broj jedan još napisao program, jer je lijen kao i svi u Kukuriku kokošinjcu. Marljivi samo na jeziku. Baš nam trebaju ovi smetenjaci - grupa TNT, da totalno unište nogomet. Otprilike onako kako je uništen Hajduk. Alan Ford, Grunf, Jeremija i Bob Rock. Još samo fali Broj jedan.

21
215794
13:24 23.11.2017.

Takozvani navijaci uopce neznaju sto je Suker dao za HR nogomet normalno stampa svakog zasluznog blati a to boze ovaj uspjesni biznismen neka se I dalje bavi svojim uspjesnim biznisom susreo sam g simica (nemam komentara) izgleda da je cilj unistiti nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije