Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO MNOGE

Nastupio u finalu svjetskog prvenstva, a sada je beskućnik. Obitelj ga se odrekla: 'Uznemiren sam'

Warriors of Uruguay / X screenshot
10.02.2024.
u 09:56

U prosincu 2023. godine Ministarstvo za socijalni rad mu je pronašlo utočište u jednom centru kojeg je on brzo napustio. 'Uznemiren sam' poručio je i otišao.

Već davne 2011. godine igralo se finale kadetskog svjetskog prvenstva između Meksika i Urugvaja. Urugvajci su tada slavili veliku pobjedu od 0:2 pred čak 99 tisuća Meksikanaca. Priliku u završnici te utakmice imao je i danas zaboravljeni Sebastian Canobra, koji je ušao na samom kraju utakmice, nakon čega ga je angažirao jedan od najvećih urugvajskih klubova, Penarol.

GALERIJA 'Prevareni Luka Modrić iznenadio je teškom odlukom'

1/6

- Otišao sam s euforijom i velikim očekivanjima, imao sam želju napredovati - rekao je jednom prilikom, no onda je zaradio tešku ozljedu ligamenata i njegov san je kratko trajao.

Oporavak se pretvorio u agoniju i uglavnom je svoju sreću tražio po niželigaškim klubovima, a 13 godina kasnije postao je beskućnik kojeg se obitelj odrekla zbog problema s drogom. Sada jedino želi pronaći krov nad glavom i posao.

 

 

- On je 29-godišnji mladić, koji luta našim gradom Minasom, beskućnik je. Razgovarajući s njim, ispričao mi je svoju životnu priču, Pitao me je za pomoć i kaže da želi imati posao i mjesto za život - napisao je jedan od korisnika Facebooku nakon čega se javio i Canobrin brat koji je rekao da nitko ne zna što su prošli s nekad talentiranim nogometašem kada su mu pokušali pomoći. 

VEZANI ČLANCI:

U prosincu 2023. godine Ministarstvo za socijalni rad mu je pronašlo utočište u jednom centru kojeg je on brzo napustio. 'Uznemiren sam' poručio je Canobra i otišao. 

Na kraju je obitelj odlučila otputovati u Minas kako bi mu pomogla, a Udruga profesionalnih nogometaša Urugvaja obećala mu je pružiti svu potrebnu pomoć.

Komentara 1

Avatar Svračak
Svračak
11:08 10.02.2024.

Ni prvi ni zadnji koji si je uništio život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije