Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitalij Kličko ubio Amerikancu mnogo moždanih stanica

Nastavi li Briggs primati batine, mogao bi završiti u pelenama

\'WBC boxing champion Vitali Klitschko of Ukraine celebrates after defeating Shannon Briggs of the U.S. in their WBC Heavyweight Championship boxing bout in Hamburg October 16, 2010.   REUTERS/Christi
Reuters
18.10.2010.
u 15:24

Tom Moyer snimio je film o ozljedama glave u boksu jer su dva njegova rođaka završila u pelenama, nesposobni se brinuti sami za sebe.

Shannon "The Cannon" Briggs (38) nova je žrtva braće Kličko. U svojoj petoj uzastopnoj obrani pojasa svjetskog prvaka po WBC verziji, Vitalij Kličko (39) utišao je "Top iz Brooklyna".

Briggs se nakon borbe žalio na bolove u glavi, zbog čega je završio na intenzivnoj njezi bolnice u Hamburgu, gdje mu je dijagnosticirano puknuće obje jagodične kosti.

Visoki Ukrajinac školski je pretukao svjetskog rekordera po broju pobjeda nokautom u prvoj rundi (30), ali nije podebljao svoj rekord – najveći postotak pobjeda prekidom (41 pobjeda, 38 nokautom).

U meču održanom u prepunoj O2 Areni u Hamburgu (15.000), uz spektakularnu produkciju, spektakularan boks nismo vidjeli jer za spektakl su potrebna dvojica. A Vitalij Kličko doslovno se poigravao s američkim teškašem. Moćne psihe i samokontrole, svjetski je prvak boksao dovoljno oprezno da ne naleti na zalutali metak, ali i dovoljno ubojito da dominira.

Briggs je imao 20 kg mišića viška, sa 120 kg bio je prespor pa je postao još jedan od onih koji je Vitaliju ušao u ring samo da bi zaradio novac. Kličko je suparnika razbio desnim direktima, a nevjerojatno je što je Briggs istrpio u 10. i 12. rundi.

Teturao je ringom i srčano primao udarce nastojeći ostati na nogama, u čemu je i uspio, no nakon ovakva ubijanja moždanih stanica zacijelo ga čeka zabrana boksanja na neko vrijeme.

Briggs bi morao pogledati dokumentarni film o ozljedama glave nazvan "Poslije posljednje runde" koji producentski potpisuje Tom Moyer.

On u njemu govori o svojim rođacima, bivšim boksačima koji danas žive u pelenama, uz medicinsku sestru, nesposobni da se brinu za sebe. Ako ovako nastavi primati batine, ma koliko ih dobro amortizirao, to bi se moglo dogoditi i Briggsu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije