Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŠAN BAJEVIĆ

Nasljednik 'Žutog' odlazi kao najneuspješniji izbornik BiH, a kaže: 'Nije me stid'

Trener piłkarskiej reprezentacji Bosni i Hercegowiny Dusan Bajevic
Maciej Kulczynski/PAP/PIXSELL
19.11.2020.
u 09:30

BiH je ispala iz elitne skupine Lige nacija u kojoj je ove jeseni ostvarila dva remija i četiri poraza, no najveći podbačaj bilo je ispadanje od Sjeverne Irske u polufinalu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO

Nakon 0:2 poraza od Italije u Sarajevu u posljednjem kolu Lige nacija, Dušan Bajević i službeno je odstupio s dužnosti izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i to kao najneuspješniji stručnjak na toj poziciji.

Bajević je dužnost izbornika susjedne države preuzeo nakon odlaska hrvatskog stručnjaka Roberta Prosinečkog krajem prošle godine te u osam dvoboja koliko je proveo na klupi "zmajeva" nije ostvario niti jednu pobjedu. BiH je ispala iz elitne skupine Lige nacija u kojoj je ove jeseni ostvarila dva remija i četiri poraza, no najveći podbačaj bilo je ispadanje od Sjeverne Irske u polufinalu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO prošloga mjeseca u Zenici. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, no boljim izbođenjem 11-eraca dalje je prošla Sjeverna Irska. Usto, BiH je prije tjedan dana izgubila i prijateljski susret protiv Irana sa 0:2.

Reprezentacija BiH tako će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a koje će početi u ožujku sljedeće godine, započeti s novim izbornikom, ali i novim predsjednikom Nogometnog saveza, jer sadašnjem čelniku krovne kuće nogometa u BiH Elvedinu Begiću ističe mandat.

Iako je najlošiji izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije u povijesti, Dušan Bajević je smogao snage poručiti kako je ponosan što je sa klupe predvodio "zmajeve" i zatražio da se nitko drugi ne proglašava krivcem osim njega.  

- Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo, nismo uspjeli. Nikoga ne trebate optuživati osim mene, ja sam taj koji je krivac - izjavio je popularni "Princ sa Neretve" i još jednom potvrdio svoje gospodstvo, koje ga je krasilo i kao igrača i kao trenera.

Bajević je odbacio špekulacije prema kojima se uoči utakmice protiv Italije fizički obračunao s direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem naglasivši kako su samo popričali. Na koncu je pozvao na promjene, ali i upozorio na tešku situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa.

- Treba nam novi izbornik, mijenja se i predsjednik, trebaju se ciljevi postaviti. Ako nemaš ciljeve, nemaš ništa. Otvorili smo vrata nekim igračima, ali ako se nastavi ovo s koronom, ovo je sve badava - rekao je Bajević.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
11:59 19.11.2020.

Ajmo realno: Italija, Nizozemska, Poljska. Pa u toj grupi bi mi bili ziher zadnji. Da kod nas nije bilo Švedske u grupi i mi bi ispali (i ovako nam je malo falilo). Sjeverna Irska? Zašto bi BiH bila po ičemu kvalitetnija od njih? Koliko to BiH reprezentativaca uopće igra u nekim jakim klubovima i jakim ligama? Nekolicina. Njih nekoliko ne znači i jaku momčad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije