Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bruno bošnjak

Naš proslavljeni paraolimpijac osvojio odlično drugo i treće mjesto u Svjetskom kupu

Paralympics 2022 in Beijing - Snowboard
Foto: Jens Büttner
1/3
11.02.2023.
u 12:25

Od osam utrka ove sezone Bošnjak je četiri puta bio na postolju i trenutačno drži treće mjesto u border crossu, dok je u ukupnom poretku Svjetskog kupa četvrti.

Hrvatski parasnowboarder Bruno Bošnjak ostvario je dva odlična rezultata u Svjetskom kupu u Cortini d'Ampezzo.Bošnjak je prvog dana natjecanja u disciplini border cross osvojio drugo mjesto, dok je drugog dana u istoj disciplini osvojio treće mjesto. Prvog dana slavio je Nizozemac Chris Vos, dok je u drugoj utrci najbolji bio Japanac Junta Kosuda.

"Imao sam problema s boardom. Nakon što mi se prošli oštetio u Finskoj, novi je stigao s tvorničkom greškom, pa sam ispravan board dobio tek dan prije natjecanja. Nažalost, baza iz tvornice nije imala dobru strukturu, pa sam bio dosta spor. Međutim, uspio sam biti drugi i treći. Staza je bila kraka, ali jako izazovna i brza," kazao je Bošnjak, osvajač bronce iz Pjongčanga, prvog hrvatskog odličja na zimskim Paraolimpijskim igrama.

10 March 2022, China, Zhangjiakou: Paralympics, Para Snowboard, Banked Slalom, Men, Training, Bruno Bosnjak from Croatia during a training run on the slalom course. Photo: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa
Foto: Jens Büttner

Od osam utrka ove sezone Bošnjak je četiri puta bio na postolju i trenutačno drži treće mjesto u border crossu, dok je u ukupnom poretku Svjetskog kupa četvrti.

"Mogu biti više nego zadovoljan, premda bi moglo biti i bolje," dodao je Bošnjak kojem u ožujku slijedi vrhunac sezone Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Do tada će imati još dva nastupa u Njemačkoj i finale Svjetskog kupa u Italiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije