Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Projekt Kovačić'

Napokon u pravim rukama? Legenda Chelseaja mogla bi uvelike pomoći Vatrenima

Mateo Kovačić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
28.11.2019.
u 08:03

- Puno smo se ostali igrači i ja proteklih tjedana šalili s njim oko toga što ne zabija jer je on igrač vrhunske kvalitete koji bi trebao više zabijati. To je projekt za mene - kazao je Lampard

Nakon točno 34 mjeseca konstantnog igranja na najvišoj nogometnoj razini Mateo Kovačić je konačno postigao pogodak. “Vječni talent” hrvatskog nogometa, kako je nerijetko nazivan, ove je sezone postao jednom od ključnih karika mlade momčadi Chelseaja pod vodstvom Franka Lamparda i sada ga se konačno može nazivati pravim sazrelim veznim igračem, a konačno je svoje odlične ovosezonske igre naplatio zgoditkom u ludoj utakmici petog kola Lige prvaka skupine H protiv Valencije na Mestalli.

Desetkovani domaćini (nedostajalo im čak pet prvotimaca) su poveli u 40. minuti pogotkom Carlosa Solera, no mogli su povesti i prije. Maxi Gomez je promašio najveću kombinaciju dvaju vezanih prilika koju ste mogli vidjeti, no zato minuti nakon Valencijinoga gola nije promašio Kovačić.

Na dvadesetak metara je fino primirio loptu nakon jednog ‘odbijanca’ te sjajnim poluvolejem u bliži kut matirao Jaspera Cilessena. Posljednji pogodak Mateo je postigao još u dresu Real Madrida, 29. siječnja 2017. godine protiv Real Sociedada, a ovaj pogodak trebao bi mu ubrizgati dodatnu dozu samopouzdanja.

Legenda je prezadovoljna

Nakon toga plavci su preokrenuli rezultat. Još jedan Hrvat, ali ovog puta po korijenima, Christian Pulišić povisio je na 2:1.

Dramama tu nije bio kraj, Valencia je nastavila promašivati, a čak nisu iskoristili ni kazneni udarac kojeg je Kepa obranio Pareju. U završnoj fazi utakmice Danac Daniel Wass kreira trenutak utakmice.

S desne strane ubacuje loptu, no umjesto u kazneni prostor, ubacuje ju od suprotnu vratnicu u mrežu te postavlja konačnih 2:2. Uoči zadnjeg kola u skupini je prvi Ajax (10), a slijede ga Chelsea (8) i Valencia (8).

Lampard je nakon utakmice, kao i tijekom cijele sezone, bio zadovoljan Kovačićevom izvedbom.

- Da, Mateo je zabio. Puno smo se ostali igrači i ja proteklih tjedana šalili s njim oko toga što ne zabija jer je on igrač vrhunske kvalitete koji bi trebao više zabijati. To je projekt za mene, njega i cijeli stožer, treba mu više pogodaka.

Presretan sam zbog njega i nadam se da je to početak nečeg novog - ističe legenda i strateg Chelseaja.

Barca razbila Dortmund

Nije Kovačić jedini Hrvat s pogotkom u jučerašnjem programu Lige prvaka. U dvoboju Liverpoola i Napolija jako važan, izjednačujući gol za konačnih 1:1 postigao je u 65. minuti Dejan Lovren koji je s 11 metara sjajnim udarcem glavom svladao Mereta.

Zbog tog pogotka redsi su uspjeli sačuvati prvo mjesto u skupini E nad momčadi Carla Ancelottija.

U drugom velikom derbiju večeri Barcelona je masakrirala dortmundsku Borussiju na Camp Nou.

Obrana žuto-crnih je ponovno bila u rasulu, a to su sjajno iskoristili Messi, Suarez i Griezmann, svatko s po jednim pogotkom, dok je Jadon Sancho smanjio za konačnih 3:1. Ivan Rakitić je počeo od prve minute, kao i Marcelo Brozović za Inter koji je u Pragu protiv Slavije slavio s 3:1 i tako si otvorio šanse za prolaz pred šesto kolo.

Skupina G je, međutim, i dalje izjednačena. Jedino je Benfica u posljednjim trenucima utakmice izgubila šansu za prolaz, a u igri su još Leipzig (10), Lyon (7) i Zenit (7).

Komentara 10

Avatar Sajko
Sajko
10:58 28.11.2019.

Kova će biti dostojna zamjena našem Luki kad se legenda oprosti nakon EP od repke

DI
Diesel
10:05 28.11.2019.

Odlican je bio sinoc

ZB
zvonko.bukovac
09:52 28.11.2019.

Kovačić i bez tog pogotka igra odlično i zato je nogometna zvijezda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije