Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVDA ZA KLASNIĆA

Napokon stigla presuda: Našem nogometnom velikanu pripast će više od 30 milijuna kuna

Ivan Klasnić
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
1/3
30.12.2020.
u 15:12

Klasnić je podigao tužbu protiv liječnika koji su prekasno dijagnosticirali bolest bubrega, a onda je i pogrešno tretirali, zbog čega je morao proći čak tri transplantacije bubrega

Ivanu Klasniću pripalo je nešto više od četiri milijuna eura odštete, preko 30 milijuna kuna, potvrdio je u srijedu njegov odvjetnik Matthias Teichner postaji ARD, nakon nagodbe na sudskom procesu koji je trajao čak 12 godina.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac vodio je sudski proces protiv dugogodišnjega klupskog liječnika Werdera Götza Dimanskog (61), internistice Manju Guhe i internista Hermanna Holzhütera koji je tijekom procesa preminuo.

Klasnić je podigao tužbu protiv liječnika koji su prekasno dijagnosticirali bolest bubrega, a onda je i pogrešno tretirali, zbog čega je morao proći čak tri transplantacije bubrega.  

Isprva je sud Regionalni sud u Bremenu postavio kompenzaciju od tri milijuna eura, no budući da Klasnić i njegov odvjetnik nisu bili zadovoljni iznosom, slučaj je završio na Višem regionalnom sudu. 

Sada utvrđenu odštetu pokrit će se iz osiguranja optužene strane.

- Ovaj iznos je već primjereni iako niti jedan novac ovoga svijeta ne može nadoknaditi trajnu i veliku štetu nanesenu zdravlju mog klijenta - prokomentirao je Teichner.
 

 

Komentara 2

RE
RedTree
17:28 30.12.2020.

Više bi čovjek volio da su odradili posao na vrijeme, nego da tu muku prolazi. Legendo, drži se!

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
19:12 30.12.2020.

A koliko ljudi u Hrvatskoj umre zbog nemara liječnika,samo nemaju novaca da plate advokata i tuže bolnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije