Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEZIN DRUGI DOM

Nije zaboravila svoju Hrvatsku unatoč ocu velikosrbinu, pozvala je cijeli svijet upomoć

Jelena Dokić
Foto: instagram.com/dokic_jelena
1/3
30.12.2020.
u 13:41

Dokić je na svom profilu pokušala svijetu dočarati kakva je tragedija zadesila državu u kojoj je rođena

Jelena Dokić, prelijepa rođena Osječanka koja je 2002. godine dosegnula poziciju četvrte najbolje tenisačice svijeta, od ranoga jutra na svom profilu na Instagramu objavljuje tragične prizore iz potresom razorenih hrvatskih gradova.

Nekadašnja australska reprezentativka i olimpijka pozvala je svoje pratitelje da donacijama pomognu državi u kojoj je rođena, a u kojoj i danas ima brojne prijatelje i obitelj.

Uostalom, uz Hrvatsku je veže i ljubav prema Tinu Bikiću, bratu svog nekadašnjega trenera Borne, s kojim se nalazi u vezi od srpnja 2003. godine. 

Dokić je, podsjetimo, u Osijeku živjela do svoje osme godine, no 1991. ju je otac Damir uz ostatak obitelji odveo u Sombor. Njezina obiteljska priča puno je puta ispričana u medijima, a između ostaloga kaže da je živjela uz oca koji je bio obiteljski nasilnik zadojen velikosrpskom ideologijom.

– Nazvao me samo nekoliko sati nakon što je saznao da sam u vezi s Tinom. Nisam mu se mogla javiti. U njegovim je očima to bilo nešto najgore što sam mogla napraviti. Bilo bi mu lakše da sam u vezi s nekim teroristom nego s Hrvatom – zapisala je Jelena u svojoj autobiografskoj knjizi 'Neslomljiva, a danas na Instagramu istaknula i ovo:

- Hrvatsku smatram svojim drugim domom. Tamo sam rođena i silno su me pogodile scene nakon razornog potresa. Petrinja je gotovo sravnjena sa zemljom, najmanje je sedmero poginulih, a među njima i 12-godišnja djevojčica. Puno je i ozlijeđenih, mnogi su ostali bez svojih domova, a Hrvatska se trenutačno nalazi usred zime na ledenim temperaturama. Ljudi spavaju na ulicama i to lomi srca - navela je Dokić u velikoj objavi i pozvala dobre ljude da pomognu.

Foto: instagram.com/dokic_jelena

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Cornelius
Cornelius
16:57 30.12.2020.

I u ova užasna vremena ovaj portal svakodnevno prati objave svih koji imaju barem 3 % trofaznih gena. Kladim se da ono kaj je napisala Štefica Horvat nitko nije pričital. Al još ak je na onom smiješnom pismu.... ma tri (3) put pročitaju.

Avatar Joejordan
Joejordan
09:44 04.01.2021.

Svaka čast Jelena..

ZI
zivko1
07:27 31.12.2020.

Bravo jelena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije