Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludnica u Njemačkoj

Bayern prvak Njemačke: Borussija u dramatičnoj završnici propustila osigurati naslov

Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/19
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.05.2023.
u 17:28

Situacija se zakuhala kad je Leipzig u Münchenu rezultatom 3:1 svladao Bayern. Činilo se da će se Borussia, koja je kolo prije kraja imala dva boda prednosti, ove godine konačno okititi naslovom. Sve što je trebala jest svladati osmoplasirani Mainz, no to je lakše reći nego učiniti, a rezultat 2:2 nije bio dovoljan za ostvarenje sna

Borussia D. - Mainz 2:2. FC Köln - Bayern - 1:2. Borussia Dortmund u posljednjem je kolu nastojala osigurati naslov prvaka kojeg nestrpljivo čeka 11 godina, a Bayern bi u neizvjesnoj završnici Bundeslige ipak izažao kao pobjednik u još jednoj sezoni u nizu. Dva velikana njemačkog nogometa za titulu su se borila i prije četiri godine. Tada su prevladali Bavarci, a na klupi im je bio Niko Kovač.

Situacija se zakuhala kad je Leipzig u Münchenu rezultatom 3:1 svladao Bayern. Činilo se da će se Borussia, koja je kolo prije kraja imala dva boda prednosti, ove godine konačno okititi naslovom. Sve što je trebala jest svladati osmoplasirani Mainz, a Bayern je u isto vrijeme igrao protiv 11-plasiranog Kolna.

GALERIJA Trener Borussije Dortmund Edin Terzić na pragu je legendarnog statusa u klubu

Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
1/8

Međutim, očito da je to bilo lakše reći, nego učiniti. Mainz je golovima Olsena i Onisiwa u 15., odnosno 24. minuti Borussiji pomutio sve planove. Tragičar utakmice bio je Sebastien Haller koji u 19. minuti nije uspio iskoristiti kazneni udarac za domaću momčad. Bayern je  istovremeno došao do prednosti golom Comana u 8. minuti pa ju skoro povećao pogotkom Sanea u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Taj je pogodak ipak poništio VAR.

Snimku promašenog penala koji je Borussiji mogao osigurati naslov možete pogledati OVDJE.

Dramatična završnica nastavlja se i u drugom poluvremenu, ali Borussiji su nade porasle u 69. minut golom Guerreira. Sitaucija se zakomplicirala i kod Bayerna kada je u 81. minuti Dejan Ljubičić zabio za izjednačenje Kolna. Bavarci su se brzo vratili u svoju igru pa 9 minuta poslije došli do novog vodstva pogotkom Musiale. Napeto je bilo do zadnje minute kada je Süle zabio za izjednačenje. Ipak remi Borussiji nije bio dovoljan za naslov koji tako dugo čeka.

VEZANI ČLANCI:

Mainz je u završnici ovogodišnjeg prvenstva dobio ulogu ekipe koja divovima mrsi račune, obzirom da je su nade Borussije porasle upravo kada su nedavno pobijedili Bayern kojemu sada treba remi ili poraz Borussije. I ova utrka među dva kluba ima dio hrvatskih aktera pošto na klupi Borussije sjedi trener Edin Terzić, čija je majka Hrvatica, a protiv njega je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Uz Bayern, Borussiju Dortmund i RB Leipzig u Ligi prvaka sljedeće godine igrat će Union Berlin koji je s 1-0 svladao Werder te osvojio četvrto mjesto. Freiburg je poražen u Frankfurtu od Eintrachta s 2-1 i ostao na petoj poziciji pa će igrati u Europskoj ligi.

VEZANI ČLANCI:

Uz Herthu, Bundesligu ponovno napušta Schalke koji je poražen u Leipzigu sa 4-2, a Stuttgart je nakon remija 1-1 protiv Hoffenheima pred domaćim navijačima završio u doigravanju za ostanak u Bundesligi protiv trećeplasiranog drugoligaša. 

Komentara 3

VA
Varosanin
17:54 27.05.2023.

Borrussia ka Arsenal. Papci par ekselans!

Avatar southman
southman
20:44 27.05.2023.

Koji luzeri !!

AR
Archangel711
17:31 27.05.2023.

Ova Borussia ko i Hajduk, sve u njihovim rukama ii još useru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije