Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi odljev u Tornju

Nakon Vrankovića, Cibona ostala bez još jednog iskusnog igrača

31.01.2022.
u 17:00

Nezadovoljan tretmanom u momčadi, raskid ugovora zatražio je bivši reprezentativac Jakov Mustapić (27, 192 cm) kojeg žele angažirati sarajevski Sparsi koji žele izboriti Prvu ABA ligu

Nastavlja se odljev prvotimaca u Ciboni. Nakon što je, krajem prošle godine, na vlastitu želju klub napustio centar Antonio Vranković (25 godina, 213 cm), koji je otišao u Češku, iz Cibone je poželio otići još jedan igrač u najboljim godinama a to je branič Jakov Mustapić (27, 192 cm). A njega žele angažirati sarajevski Sparsi koji žele izboriti Prvu ABA ligu.

Obojica su momčad iz Savske 30 napustili radi nezadovoljstva statusom u momčadi. Vranković u konkurenciji centara (Branković, Reuvers, Popić), još kod trenera Jovanovića, a Mustapić zbog skromne minutaže na vanjskim pozicijama u važnim utakmicama. Zapravo, u susretu u kojem je Cibona protiv crnogorskog SC Derbyja prekinula niz od sedam poraza u ABA ligi, Mustapić nije igrao niti minute što je, uz još neke indikatore, protumačio da novi trener Gašper Okorn na njega ozbiljno ne računa pa je odlučio dignuti sidro.

S obzirom da zbog izvjesnih financijskih blokada, Cibona ne može dovoditi pojačanja iz inozemstva (bilo da su stranci ili hrvatski internacionalci) ovo zagrebački klub dovodi u kadrovski problem. Ako se ovakav trend nastavi (a spominje se još jedan mogući odlazak) u problem će dospjeti i novi strateg koji je doveden da izgura sezonu, a ovaj odlazak je mogao izbjeći.

Mustapićev odlazak znači da će više minuta zacijelo dobiti talentirani bek Luka Krajnović, nedavno dovedeni 17-godišnjak, što je možda bio i cilj onih koji u klubu kreiraju sportsku politiku.

S obzirom da kapetana Roka Prkačina neće biti barem do ožujka, a da je izvan stroja i Ivan Majcunić, Okorn ovog časa raspolaže sa devet starijih i tri mlađahna igrača (Kalajžić, Vujović, Krajnović). A Cibona je u domaćem prvenstvu sa 11 pobjeda i pet poraza tek četvrta momčad jer više pobjeda imaju Zadar (14-2), Split (13-3) i Cedevita Junior (12-4).

Priliku za popraviti skor Cibona je trebala imati u ponedjeljak navečer no njihova prvenstvena utakmica s Furnirom otkazana je zbog pozitivnih slučajeva pozitivnih na COVID-19 u redovima gostiju.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije