Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJIT TEMPO

Nakon Šibenika ide ludi ritam Dinama: Liga prvaka za nekoliko dana stiže na Maksimir

storyeditor/2022-08-27/PXL_150522_93477838.jpg
28.08.2022.
u 07:00

Tri utakmice Lige prvaka Dinamo će igrati u ranijem terminu (od 18.45)

Dinamo je s pravom proslavio ulazak u Ligu prvaka, nakon slavljeničke noći i pobjede nad Bodø/Glimtom dočekali su i ždrijeb te doznali da će europsku jesen u elitnom klupskom natjecanju igrati protiv Milana, Chelseaja i Salzburga. Jučer su pak doznali da će Ligu prvaka otvoriti protiv Chelseaja na Maksimiru i to u ranijem terminu, igrat će se od 18.45 sati, a ranije će se igrati još dvije utakmice, gostovanja kod Milana i Salzburga u drugom i trećem kolu. Drugu polovicu igranja u skupini plavi će u Maksimiru igrati protiv Milana i Salzburga od 21 sati, a sve zatvaraju posljednjim kolom na Stanford Bridgeu od 21 sat.

Tuchel: Kovačić će sve kupiti

Nije to loš raspored za plave, otvaranje s Chelseajem kod kuće nudi priliku da se iznenadi uglednog gosta dok još nije u vrhunskoj natjecateljskoj formi, Chelsea je do jučer odigrao samo tri utakmice i to ne baš bajno, pobjeda protiv Evertona, remi s Tottenhamom i poraz (0:3) od Leedsa. Jučer su igrali s Crystal Palaceom kod kuće, a do susreta s Dinamom još će igrati sa Southamptonom i West Hamom.

24.08.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt. Josip Drmic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je u dobrom natjecateljskom ritmu, plavi su do danas odigrali 12 utakmica, šest u ligi i šest u kvalifikacijama Lige prvaka i već su znatno podignuli formu. Ono što i nije tako dobro je da plavi doista imaju težak ritam i nimalo lagani raspored. Danas su u Šibeniku, već u petak imaju derbi s Rijekom, pa onda slijedi Chelsea, a nakon toga susret s Goricom koja će zacijelo biti pomalo nepoznanica jer je smijenila trenera Samira Toplaka, pa tek treba vidjeti kakve će ideje imati novi trener Igor Angelovski.

Bo, plavi su težak raspored imali i dosad, pred susrete s Bodø/Glimtom imali su domaće derbije s Hajdukom i Osijekom i te su derbije dobili. Od Norvežana su izgubili u gostima, ali su onda u dramatičnoj utakmici u produžecima preskočili tu prepreku. Dinamov trener Ante Čačić nije želio odgađati utakmice iako je imao tu mogućnost, znao je da će ga i dalje čekati ritam utakmica svaka tri-četiri dana i na to je uspješno pripremio momčad. Stoga, vjerujemo da će plavi biti spremni i za Chelsea 6. rujna, zbog toga će s Rijekom i igrati već u petak od 18 sati pa će biti dovoljno vremena za odmor do dolaska Matea Kovačića s kojim se našalio i njegov trener Thomas Tuchel:

– Mislim da moramo biti brzi s kupovinom ulaznica za gostovanja, jer će obitelj Matea Kovačića kupiti sve što ćemo imati na raspolaganju. Naime, rodio se u Austriji, igrao u Dinamu i u Milanu, gdje je igrao za Inter, dok mi sad igramo protiv Milana. Mislim da on kupuje sve ulaznice koje su dostupne, tako da je ovdje fokus da naši igrači dobiju ulaznice za obitelj i prijatelje – šalio se strateg Chelsea.

24.08.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt. Konferencija za medije tGNK Dinama. Trener Ante Cacic i Bruno Petkovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Navale na ulaznice sigurno će biti čim krene prodaja, no Chelsea se ne mora baš jako bojati, imat će u Maksimiru južnu tribinu na raspolaganju, nadamo se da će je i napuniti jer ostale će biti sve u plavom.

No, polako s Chelseajem i tim odabranim društvom, Dinamo se mora posvetiti domaćem prvenstvu jer ono mu i donosi europske velikane. Stoga ne čudi što je odmah nakon slavlja protiv Norvežana Ante Čačić ukazao na tu činjenicu, a njega danas čeka gostovanje u Šibenik. Povratak je to plavih na mjesto sreće, tamo su osigurali naslov prvaka u prošlom prvenstvu, tamo su plavi uz neviđenu podršku cijelog stadiona slavili i odigrali naslov prvaka dva kola prije kraja.

Emotivna i fizička potrošnja

– Napravili smo što smo priželjkivali, ali čeka nas naša svakodnevica, bez naše lige ne možemo ni igrati te velike utakmice. Naš cilj je sačuvati bodove, dakle treba nam dinamika skupljanja bodova, a onda je uvijek najvažnija ta prva sljedeća utakmica, a to je Šibenik, na njihovu travnjaku. Šibenik je napravio niz od pet utakmica bez poraza, dakle radi se o čvrstoj, kompaktnoj momčadi koja ne prima puno pogodaka, a i ne daje ih puno. Čeka nas jako teška utakmica pogotovu nakon utakmice s Bodø/Glimtom koja nas je objektivno emotivno i fizički dosta potrošila, no s obzirom na kadar koji imamo, vjerujem da ćemo uspjeti biti na svojoj razini. Bude li tako, onda vjerujem i u dobar rezultat – kazao je trener Dinama Ante Čačić koji će morati voditi brigu i oko tog umora, ali i ozljeda zbog kojih su prije morali iz igre Ademi, Perić, Ristovski, Špikić.

24.08.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jučer je bilo sigurno da zbog ozljede neće biti Théophile koji se dosad ionako nije naigrao, ali ni Ristovskog koji je dobio udarac u petu, dok će za ostale Čačić tek procijeniti mogu li i koliko mogu protiv Šibenika koji je dobar ove sezone, u šest utakmica primio je samo četiri pogotka, toliko ih je i dao. Daleko je to od gol-razlike Dinama koji je u šest utakmica postigao 22 pogotka. Doduše, primio je dvostruko više od Šibenika, čak osam, a u Šibeniku ih čeka raspoloženi Duje Čop koji je tamo na posudbi iz Dinama, a postigao je dva od ta četiri šibenska pogotka, uz još jednu asistenciju. Kod trenera Damira Čanadija je na posudbi iz Dinama i 20-godišnji Ivica Vidović koji u Šibeniku dobiva određenu minutažu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije