Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVANO?

Organizacija CIES izračunala tko će biti prvak HNL-a uz opasku da je liga previše predvidljiva

Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru
Slavko Midzor/PIXSELL
27.08.2022.
u 20:35

Predviđanja im za sada idu dobro barem kada je u pitanju Dinamo jer Dinamo je nakon 6 kompletiranih kola na prvom mjestu.

Organizacija CIES analizirala je 23 europske lige i objavila izračune te predviđanja tko će postati prvak. Među analiziranim ligama je i SuperSport HNL, odnosno prva hrvatska liga u kojoj bi prema njihovu mišljenju bez većih iznenađenja Dinamo trebao do još jedne titule bez problema. Drugi bi, po procjeni CIES-a, trebao biti Hajduk, treći Osijek, a četvrta Rijeka.

Foto: CIES

Svoja je predviđanja nogometni opservatorij utemeljio na podacima iz tablica u posljednja dva prvenstva. U svoj su statistički model ubrojili i financijske sposobnosti klubova te iskustvo igrača. Hrvatsku su ligu okarakterizirali kao ligu koja je maksimalno predvidiva.

Predviđanja im za sada idu dobro barem kada je u pitanju Dinamo jer Dinamo je nakon 6 kompletiranih kola na prvom mjestu, Hajduk bi kada pobijedio sve utakmice zaostatka mogao bi do drugog mjesta, ali u teškoj su situaciji Rijeka, a pogotovo Osijek koji je nakon šestine prvenstva na dnu ljestvice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
22:57 27.08.2022.

Maksimalno predvidiva liga? Pa naravno kad Dinamo uopće nema konkurenciju. Moglo bi se mirne duše upisati Dinamu 10 sljedećih prvenstava i pustit nogometaše na produženi desetogodišnji odmor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije