Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobilizam

Nakon deset godina vratio se Niko Pulić. I to u velikom stilu!

Niko Pulić
Foto: Večernji list
1/4
31.05.2017.
u 13:56

"U sve ovo sam krenuo isključivo na nagovor Bože Tomulića. Učim ga i podrška sam mu u ostvarenju njegova sna"

Na otvorenju prve utrke druge sezone Business V.I.P. Kupa koja je prije nešto manje od dva tjedna vožena na Grobniku, najuspješniji hrvatski vozač slavio je ispred Rajmonda Terčića.

No za povratak "Letećeg Konavljanina" na asfalt zaslužan je Božo Tomulić, njegov momčadski kolega u Europhone Racing Teamu i trećeplasirani s otvorenja sezone. 

"U sve ovo sam krenuo isključivo na nagovor Bože. Učim ga i podrška sam mu u ostvarenju njegova sna. Ono što sam radio cijeli život sada mogu prenijeti na nekoga. To me veseli", naglasio je Pulić.

Priliku za ponavljanje odličnog rezultata, ovaj dvojac tražit će u subotu i nedjelju u slovenskom Cerklju gdje će se voziti dvije utrke.

"Staza je nova, kratka, ima puno zavoja i kočenja. Mislim da je pred nama zanimljiv vikend, nešto sasvim novo što vozači kupa još nisu probali", otkrio je trostruki europski prvak na brdu.

"Riječ je o dvostruko kraćoj stazi od Grobnika, dosta zahtjevnoj. Bit će guranja, uglavnom ćemo voziti u trećoj ili četvrtoj brzini. Nakon uspjeha na prvoj utrci, trenutačna očekivanja su među prvih pet. U momčadi vlada pozitivna atmosfera i euroforija. Idemo utrku po utrku", dodao je Tomulić, vlasnik Europhone Racing Teama.

Hrvatski "bolidi" već su spremni, a njihovu konfiguraciju potpisuju Stojan Vlah i Roland Križman.

Automobil je izveden od prošlogodišnjeg serijskog vozila Seat Ibize Cupre 1.8 TSI, sa 192 konjske snage i ubrzanjem do 100 km/h za 6,7 sekundi.

Business V.I.P. Kup broji 16 natjecatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije