Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik rukometaša Goran Perkovac

Najširi spisak kauboja u povijesti na kojem nije bilo mjesta za Šegu, Pešića, Štrleka i Čupića

Rijeka: Kvalifikacije za EP rukometaša, Hrvatska - Belgija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
18.10.2023.
u 13:48

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, 30. listopada u 10 sati, u hotelu Zonar. Nakon kraćeg druženja s novinarima, ekipa produžava put u Poreč.

Goran Perkovac, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije objavio je popis igrača za nadolazeći EHF Team Week. Na njemu se nalazi čak 36 igrača, uz još devet onih koji su na listi pričuva i mogu biti pozvani naknadno ukaže li se potreba. To je najširi popis koji je reprezentacija ikada imala, ali razlog je jednostavan.Izbornik i njegov stručni stožer žele u tjedan dana boravka u Poreču obaviti selekciju igrača, uvjeriti se u njihove mogućnosti, razgovarati i dobiti suglasnost da su spremni staviti se na raspolaganje ekipi u svakom trenutku.

A pred Hrvatskom su veliki izazovi – Europsko prvenstvo u N jemačkoj, nadajmo se i olimpijske kvalifikacije, a slijedom toga nadajmo se i Olimpijske igre u Parizu te Svjetsko prvenstvo 2025. godine kojemu smo sudomaćini s Danskom i Norveškom.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, 30. listopada u 10 sati, u hotelu Zonar. Nakon kraćeg druženja s novinarima, ekipa produžava put u Poreč.

VEZANI ČLANCI:

Tu će ostati tjedan dana. I trenirati dvaput dnevno. Stoga, izbornik nije prihvatio ni jednu ponudu za prijateljskim susretima. Plan je da se radi na igri, nekim novim elementima koje izbornik ima u planu, jer objektivno u kasnijem dijelu sezone, a osobito u pripremama za Europsko prvenstvo, za to neće biti vremena.

 

Kao što je poznato, našu izabranu vrstu početkom siječnja čeka nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom.

I za početak igra u Mannheimu. U drugi krug natjecanja prolaze dvije najbolje reprezentacije. Izbornik nije zvao neke starije igrače poput Pešića, Šege, Šunjića, Gojuna, Čupića, Marića, Štrleka...Nova imena su Šanjder, Pavlović, P. Martinović te juniorski reprezentativac Molc. 

VEZANI ČLANCI:

 Na popisu su – vratari: Mandić (Zagreb), Kuzmanović, Car (oba Nexe), Ivić (Chambery), Pilipović (Kadetten), Slavić (Limoges)

 lijeva krila: Mandić (Melsungen), Jelinić (Szeged), Mihić (Wisla), Šnajder (Eisenach)

lijevi vanjski: Jaganjac (RN Lowen ), Šarac (Goppingen), Mamić (Leipzig), Srna (Zagreb), Ivanković (Celje), Hrstić (Limoges), Moslavac (Nexe), Lučin (Wisla)

srednji vanjski: Cindrić (Dinamo Bukurešt), Duvnjak (Kiel), Karačić (Kielce), Vistorop (Balingen), I. Pavlović (Izviđač)

desni vanjski: I. Martinović (Melsungen), Maraš (Tatabanya), Stepančić (Szeged), Klarica (Zagreb)

desna krila: Glavaš (Zagreb), Šoštarić (Szeged), Molc (Dubrava), Mileta (Vinnhorst)

kružni napadači: Šipić (Kriens), Kušan (Limoges), Pribetić (Nexe), Načinović (Montpellier), Grahovac (Ballingen).

 

Rezervni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva) – vratari: Herceg (Trebnje), Lučin (Vojvodina), srednji vanjski: Sirotić (Zagreb), Malinarich (Poreč); lijevi vanjski: Čaprić (Sesvete); desni vanjski: P. Martinović (AEK), desno krilo: Maričić (Gorenje), Paolo Kraljević (Zagreb); kružni napadač: Raužan (Sesvete).

Brojni je i stručni stožer: Goran Perkovac (izbornik), Boris Dvoršek (trener), Valter Matošević (trener vratara), Željko Kercel (fizioterapeut), Josip Režić (fizioterapeut), Domagoj Gajski (liječnik), Ante Rotim (liječnik), Ivica Udovičić (direktor nacionalnih reprezentacija), Ivica Maraš (glasnogovnrik i team manager) i zdravko Mirilović (tehniko).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije